Roni (Reuters)
Roni (Reuters)

Klaudinjo u Meksesovom stilu zamalo do gola sezone, Palmeiras ipak u polufinalu Pauliste (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 02:13

Roni presudio RB Bragantinu

Mučio se Palmeiras u ovogodišnjoj Paulisti, tek u poslednjem kolu, uz dosta sreće uspeo da izbori plasman u pelj-ofu, a onda večeras šestom pobedom u nizu overio mesto u polufinalu šampionata države Sao Paulo i poslao jasnu poruku konkurenciji. Nikada ne otpisujte šampiona Južne Amerike. Predstava protiv Red Bul Bragantina na stadionu Nabi Abi Šedid u Bragansi nije bila blistava, ali najbitnije je da je Zelenima donela nastavak borbe za 24 trofej u ovom takmičenju - 0:1.

Klub iz Red Bulove porodice je samo jednom pobedio Verdao na poslednjih 20 sučeljavanja, a tako je otalo i posle večerašnjeg susreta. U jednom momentu je mirisalo na jedanaesterce (ne igraju se produžeci), ali je velikan sa Palestra Italije zahvaljujući jednom od svojih najboljih fubdalera Roniju, naneo rivalu peti uzastopni poraz u međusobnim duelima.

Izabrane vesti

A možda bi sve bilo drugačije da je u 29. minutu lopta posle spektkularnih polumakazica Klaudinja završila u mreži. Da prečka nije zaustavila volej, bio bi to pogodak nalik onom koji je pre šest godina u dresu Milana Filip Mekses spakovao Interu na prijateljskoj turneji Internacionalnog kupa šampiona. Moguće gol sezone u Paulisti, možda i u čitavom Brazilu. Međutim, sreća nije bila naklonjena domaćinu koji je za čitav meč uputio samo jedan udarac u okvir gola rivala.


Kako je meč odmicao, fudbaleri Bragantina su shvatili da im najbolja šansa za prolaz dalje leži u potencijalnim jedanaestercima, ali nisu uspeli da ih dočekaju. Presudio je individualni kvalitet gostujućih igrača, pretočen u kolektivnu akciju. Divno odigravanje Luiza Adrijana, prodor i udarac Gustava Skarpe, lopta posle intervencije Klejtona pogađa prečku, a izuzetno snalažljivom reakcijom u gol je sprovodi Roni i zakazuje polufinale sa ekipom Mirasola.

Drugi polufinalni par biće kompletiran nakon meča Sao Paulo - Ferovijarija čiji će se pobednik za finale boriti sa Korintijansom, inače rekorderom Pauliste sa 30 titula.

BRAZIL, PAULISTA – PLEJ-OF

Utorak

Korintijans – Inter de Limeira 4:1 (1:0)

Petak

Mirasol – Guarani 0:0 *penalima 4:3

Subota

RB Bragantino - Palmeiras 0:1 (0:0)

Sao Paulo - Ferovijarija (u toku)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PaulistaPalmeirasPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara