"Ne očekuje nas lak period"

U međunarodnim odnosima, Srbija može da računa na - sebe, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

23:55

EPA/ANDREJ CUKIC

On je dodao da našu zemlju ne očekuje lak period, ali da će uspeti da se izbori za sebe, da sačuva mir i stabilnost.

“Srbija uvek može da računa na sebe”, rekao je Vučić za TV Prva, upitan na koga Srbija može da računa u međunarodnim odnosima.

Vučić je ukazao da u međunarodnim odnosima ne postoje prijateljstva, već interesi, te da Srbija mora da bude ekonomski i socijalno snažnija, da razume svoju poziciju, da se bori za sebe.

Kako je rekao, Srbija mora da računa na one koji se suprotstavljaju nekima po pitanju KiM, na druge po pitanju stranih direktnih investcija, na treće po trećem pitanju, i da ne odustane od svog EU puta.

“Kada sve imate u vidu - u se i u svoje kljuse. Da se borimo za zemlju. Neće biti lako, suočavaćemo se sa brojnim problemima, pristicima, lažima, i ko zna sa čim sve, jer zašto bi snažna Srbija nekome odgovarala”, istakao je Vučić.

On je dodao da je Srbija bila hvaljena kada je bila najslabija.

“Zašto bi neko voleo jaku Srbiju? Srbiju, snažnu i jaku bismo voleli mi. Želim da se svi zajedno za nju izborimo i izborićemo se”, rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija ponovo postaje pobednička zemlja, ne u sportu, nego u ekonomiji.

“Hvala penzionerima, mladima, na ogromnoj podršci. Predstoji nam ne lak period, ali ćemo uspeti da se izborimo, da čuvamo mir i stabilnost, da Srbije ide u nebesa sa rastom. Imaćemo čime da se ponosimo i danas i pred generacijama koje dolaze”, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: