Roni (©AFP)
Roni (©AFP)

Paulista: Palmeiras grupiše sve trupe za Bruto masu

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.05.21. | 22:50

Verdao noćas gostuje Bragantinu u okviru četvrtfinala saveznog prvenstva Sao Paula

Prethodnog vikenda okončana je grupna faza saveznog šampionata države Sao Paulo, iliti popularne Pauliste. Kako je u određenom periodu došlo do prekida prvenstva zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, sve se odvija po ubrzanom procesu, te su već poznata i dva učesnika polufinala. To su Mirasol, koji je protekle noći u četvrtfinalu, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, eliminisao Guarani, i Korintijans koji je ubedljivo savladao Inter iz Limeire, rezultatom 4:1.

Noćas su na programu preostala dva četvrtfinalna duela, gde će RB Bragantino na svom terenu da ukrsti koplja sa trenutnim vladarom kontinenta Palmeirasom, dok će Sao Paulo, takođe na svom terenu, biti domaćin Feroviariji. Sistem takmičenja unapred je odredio četvrtfinalne parove, a to su prvoplasirane dve ekipe iz iste grupe. Pošto se grupna faza sačinjavala od četiri grupe sa po isto toliko ekipa u svakoj, samo i jedino timovi iz iste grupe nisu mogli da se međusobno sukobljavaju, dok su sa svim preostalim ekipama odigrali ukupno 12. kola. Kako po ovom pravilu međusoban duel nije bio moguć u sklopu grupe, ostavljen je upravo za ovu fazu takmičenja u kojoj se igra samo jedan susret, i to sa prednošću domaćeg terena za onu ekipu koja je završila kao prvoplasirana u svojoj grupi.

Izabrane vesti

00.30: (2,60) RB Bragantino (3,00) Palmeiras (2,75)

Tako će se noćas od 00.30 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Nabi Adi Čedid u Bragansi u borbi za polufinale šampionata Paulista sastati lokalni tim i odnedavno član porodice Red Bulovih klubova, Bragantino, a nasuprot njemu naćiće se prošlogodišnji osvajač Kopa Libertadores i tim koji ima epitet vladara Zelenog kontinenta, Palmeiras.

Posle mnogo patnje i mučenja kroz prvi deo takmičenja, Verdao je u poslednjem kolu grupne faze uspeo da obezbedi plasman u četvrtfinale. Tim sa Palestra Italije savladao je u gostima Ponte Pretu sa 3:0. Kako nije zavisio samo od sopstvene pobede, veliku uslugu učinio mu je Korintijans, koji je takođe u poslednjem kolu, iako već kao siguran lider u svojoj Grupi A savladao Novorizontino, koja je u tom trenutku bio na drugoj poziciji u okviru Grupe C, a koju je na kraju, spletom ovih okolnosti, zauzeo Palmeiras.

Sastav koji predvodi portugalski stručnjak Abel Fereira pre tri dana je ostvario i četvrtu pobedu zaredom u okviru Grupe A Kopa Libertadores, čime je overio plasman u eliminacionu fazu najeminentnijeg klupskog takmičenja na kontinentu. Iz tog razloga, Palmeiras bi trebalo da dobar deo napora ustremi ka šampionatu Paulista, gde takođe ima ulogu branioca trofeja. Verdao se nalazi u nizu od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a sastav koji bi, po najavama Abela Fereire, noćas trebalo da se suprotstavi ekipi iz Braganse, ne bi da trebalo da pretrpi bitnije izmene u odnosu na onaj koji je nastupio u Ekvadoru, protiv Independijente del Valjea u sklopu četvrtog kola grupne faze Kopa Libertadores.

Jedna od promena moguća je na poziciji levog beka, tačnije levog krilnog beka, jer formacija koju forsira portugalski stručnjak uglavnom se zasniva na tri igrača u zadnjoj liniji, dok su bekovi postavljeni deleko ofanzivnije i imaju ulogu krila. Viktor Luis bio je sastavni deo u sva četiri meča koja je Palmeiras odigrao u dosadašnjem toku Kopa Libertadores, a sve iz razloga što je urugvajski igrač Matijas Vinja koji inače nastupa na toj poziciji bio suspendovan na tri meča u svim KONMEBOL takmičenjima, zbog kazne koja je izrečena još krajem prošle sezone.

Za razliku od internacionalne scene, gde ove sezone još nije zabeležio nastup, Vinja je u dosadašnjem delu šampionata Paulista izostao samo sa jednog susreta, pa se iz prethodne prakse, koja podrazumeva njegovo rotiranje sa Luisom, očekuje i za noćašnji duel.

Domaći sastav Bragantina sa 23 osvojena boda u prvoj fazi šampionata zabeležio je treći najbolji plasman računajući sve prvoplasirane ekipe po grupama. Tim koji predvodi Maurisijo Barberi u 12 kola, koliko je sadržala grupna faza, zabeležio je šest pobeda i pet remija, i doživeo tek jedan poraz, i to minimalnim rezultatom od Sao Paula u okviru sedme runde. Upravo zbog boljeg plasmana u istoj grupi u odnosu na Palmeiras, Bragantinu je za ovaj duel dodeljeno domaćinstvo.

Još jedna veoma bitna stvar za ekipu Bruto mase, kako glasi popularan nadimak ovog kluba, jeste pobeda od 2:0 nad Emelekom, ekvadorskim predstavnikom koji je lider Grupe G Kopa Sudamerikane, a koja je Bragantinu omogućila da se uključi u borbu za prvu poziciju koja vodi u nastavak drugog po jačini klupskog takmičenju na Zelenom kontinentu. Međutim, predstavnici kluba sa Adi Čedida izjavili su kako im je prioritet usmeren na državni šampionat Paulista.

Retrospektiva sukoba između ova dva kluba sugeriše da je u prednosti Palmeiras. Od ukupno 29 odigranih mečeva do sada, Verdao je slavio 16 puta, računajući i poslednji duel koji se odigrao krajem decembra minule godine u okviru nacionalnog šampionata Serije A. Sa druge strane Bragantino je zabeležio tek pet pobeda, dok je u osam navrata sukob završen bez pobednika. Pobednik ovog duela, sastaće se sa već pominjanim Korintijansom, koji je svoje mesto u polufinalu obezbedio savladavši Inter iz Limeire.

BRAZIL, PAULISTA – PLEJ-OF

Utorak

Korintijans – Inter de Limeira 4:1 (1:0)

Petak

Mirasol – Guarani 0:0 *penalima 4:3

Subota

00.30: (2,60) RB Bragantino (3,00) Palmeiras (2,75)

02.30: (1,47) Sao Paulo (4,00) Ferovijarija (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

BrazilPaulistaBragantinoPalmeirasJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara