Vesti

0

Vučić: Menjanje granica samo moguće pod mandatom UN

Autor: KP

Izvor: Beta

Vučić: Menjanje granica samo moguće pod mandatom UN

Izvor: Bet,AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je večeras da je protiv menjanja granica i da je to jedino moguće samo pod mandatom UN ili nege druge institucije.


"Menjanje granice moguće je samo pod mandatom UN ili neke druge institucije", rekao je Vučić za TV Prva.

Vučić je ponovio ono što je danas rekao na konferenciji za novinare posle sastanka sa slovenačkim kolegom Borutom Pahrom da je stav Srbije zasnovan na poštovanju medjunarodnom prava i čvrstim pravnim temeljima.

Predsednik Srbije je rekao da u Vašingtonu nije potpisao dokument u kojem se pominje priznavanje nezavisnosti Kosova i na televiziji pokazao tekst sa svojim potpisom.

"Ponosan sam činjenicom da sam se borio za Srbiju i tako ću nastaviti", rekao je srpski predsednik i dodao da neće odustati od saradnje sa Kinom i Rusijom.

Vučić je rekao da će posle samita Procesa Brdo-Brioni, zakazanog za ponedeljak na Brdu kod Kranja u Sloveniji, ići u Brisel.

 

Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, moliću Stoltenberga da to spreči

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će moliti generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da spreči povlačenje Kfora i Unmika sa Kosova.

Vučić je za TV Prva rekao da postoje dve opcije na Kosovu i Metohiji, "da se povuku Kfor i Unmik, a da ostane američka baza Bondstil, ili da "ne postoji ni Bondstil, a to bi značilo da bi albanska vojska zauzela granice prema centralnoj Srbiji".

On je rekao da je to što tvrdi "obaveštajni podatak" i da "jedna velika sila to traži", ali nije hteo da potvrdi da je to zahtev SAD.

Vučić je naveo da će na razgovorima u Briselu narednih dana tražiti da do toga ne dodje, jer bi "time bio kraj svega i jer je to sve suprotvno Rezoluciji 1244".

"Mi to da prihvatimo ne možemo", rekao je Vučić.

 

Vučić: Kriminalna grupa Veljka Belivuka imala štek stanove uz pojedine ambasade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "imala svoje štek stanove i uz pojedine ambasade u Beogradu".

Vučić je za televiziju Prva izjavio da ima još mnogo podataka koje treba istražiti o aktivnostima te kriminalne grupe.

"Imaćemo šta da radimo u narednom periodu", rekao je Vučić i dodao da ta kriminalna grupa više "nema mafijaške jatake ni u tužilaštvu ni u MUP-u kako su ranije imali", rekao je Vučić i dodao da "dok je živ nema Belivuku slobode".

On je povodom pronalaska oružja tog klana, medju kojima je i ono za probijanje blindiranih automobila, rekao da se može nagadjati kome je bilo namenjeno.

"To je oružje sa MUP-ovog skladišta koje MUP s vremena na vreme prodaje, neko ga je kupio i prodao Belivuku. Da li sam ja bio meta ili neko drugi to je već pitanje", rekao je Vučić.

 

Vučić: Notorna je laž da je moj sin pokušao da preuzme navijače Partizana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "notorna laž" da je njegov sin Danilo pokušao da preuzme navijače Partizana nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Vučić je za televiziju Prva izjavio da je tu informaciju objavio "lični portal Dragana Djilasa" i da "nikoga od tih ljudi njegov sin nije video niti se sastao", kao i da je to "bila direktna pretnja ubistvom njegovom sinu".

"Lični portal Dragana Djilasa je pustio te laži", rekao je Vučić i dodao da je njegov sin bio na meti "kriminalaca" da bi njega, kao predsednika ucenjivali.

Vučić je rekao da su se "dvojica kriminalaca iz Valjeva približila Danilu", da su mu podvodili devojke, naterajli ga da pije, da mu posle toga ponude drogu i da ga slikaju da bi njega ucenjivali.

"Moj odgovor na sve to je samo jedan, neću da plaćam reket i neću da se dodvoravam nikom. Nisam želeo da plaćam reket belosvetskim uštvama, kriminalcima i ubicama. Sve ću bando jedna kriminalna da vas pohapsim, Srbija će da bude sigurna zemlja i ići će napred", rekao je Vučić.


Vučić: Nisam siguran da li ću se ponovo kandidovati za predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da li će se kandidovati za šefa države na narednim izborima, ali da će lično učestvovati u predizbornoj kampanji.

"Naš cilj je da imamo apsolutnu većinu u Beogradu i ubedljivu većinu u Srbiji", rekao je on za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima najjači politički protivnik Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u ovom trenutku je pokret Dosta je bilo Saše Radulovića.

Na pitanje o aktuelnom ministru odbrane i predsedniku beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojši Stefanoviću, o čijem se poverenju glasa na nekim lokalnim odborima, Vučić je odgovorio da mu "ne pada na pamet" da "vodi hajku i harangu protiv nekoga iz sopstvene stranke".

"Svako ko je uključen u kriminalne radnje odgovaraće za to. Zaključak je zakon će važiti jednako za sve", rekao je Vučić, koji nije hteo da kaže više detalja o razgovorima njega i članova njegove porodice koje je prisluškivao MUP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR