Читај ми!

Opštinski odbori SNS Rakovica i Vračar traže smenu Nebojše Stefanovića

Opštinski odbori SNS Rakovica i Vračar, nakon održanih sastanaka, jednoglasno su izglasali predlog za smenu predsednika Gradskog odbora Nebojše Stefanovića i kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd.

U saopštenju odbora SNS Rakovica navodi se da je, nakon što su svi rakovički mesni odbori održali sastanke na kojima je konsultovano celokupno članstvo, jednoglasno podržan stav da je neophodna smena predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

"Opštinski odbor deli ocenu članstva da predsednik Gradskog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović već duže vreme ne obavlja dobro svoju stranačku funkciju i da je usled brojnih afera, a pre svega afere prisluškivanja ugrožena bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice", ističe se u saopštenju.

Naglašavaju da je "Opštinski odbor SNS Rakovica duboko razočaran i lošim radom Nebojše Stefanovića na mestu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd".

"Stefanoviću između ostalog članstvo zamera zapostavljanje rada na terenu, izostavljanje razgovora sa članstvom, lošu komunikaciju sa građanima i neispunjavanje datih obećanja", navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor SNS Rakovica smatra da u novi izborni ciklus Srpska napredna stranka u Beogradu mora da uđe sa novim ljudima koji će, ističu, biti mnogo više posvećeni radu na terenu, komunikaciji sa članstvom, ali pre svega radu sa građanima.

"Ljudi koji su se odrodili od stranke i od građana više ne mogu voditi našu stranku u nove pobede. Zbog svega navedenog, Opštinski odbor SNS Rakovica pokrenuo je, u skladu sa Statutom stranke, smenu Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS Beograd kao i celokupnog rukovodstva Gradskog odbora", zaključuje se u saopštenju.

SNS Vračar: Podrška Vučiću, smena Stefanovića sa svih funkcija

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke na današnjoj sednici jednoglasno je doneo odluku da zatraži smenu Nebojše Stefanovića sa svih državnih funkcija i sa mesta predsednika Gradskog odbora, kao i smenu kompletnog rukovodstva Gradskog odbora SNS Beograd.

Nakon sastanaka svih mesnih odbora koji su održani prethodnih dana najveće nezadovoljstvo i kritike članstva odnosile su se na rad predsednika Gradskog odbora i doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova, a sadašnjeg ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, pre svega zbog afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja njegove lične bezbednosti, navodi se u saopštenju opštinskog odbora SNS Vračar.

Članovi tog opštinskog odbora zahtevaju da se do kraja ispita ko je prisluškivao Vučića i njegovu porodicu i zbog čega tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović nije reagovao i zaštitio predsednika Srbije i njegovu porodicu.

Na sastanku je zatražena ne samo smena sa svih funkcija nego i isključivanje iz članstva Stefanovića i svih njegovih saradnika koji su odgovorni za ugrožavanje bezbednosti Vučića i njegove porodice.

Istaknuto je da Vučić nikako ne sme da se pomera sa mesta predsednika stranke i da jedino on može da bude kandidat SNS za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

Takođe, na sastanku je istaknuta apsolutna podrška i predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.

Naglašeno je da je posebna podrška pružena predsednikovom ocu Anđelku, bratu Andreju i sinu Danilu koji su, kako se dodaje, ''bili izloženi sramnim i brutalnim napadima od strane kriminalaca, tajkuna i njihovih medija''.

''Zatraženo je od nadležnih organa da se posebno obrati pažnja na bezbednost porodice Vučić i predsednika Srbije, koji je javno objavio žestok rat mafiji i poručio da neće dozvoliti da kriminalci rade šta hoće u našoj državi, da pokušaju da dođu na vlast i da upravljaju Srbijom, nego da svi kriminalci treba da budu brzo pohapšeni i procesuirani ma gde god se nalazili i krili", dodaje se u saopštenju.

 

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво