Upozorenje iz "srca" SZO: "Druga godina pandemije može biti smrtonosnija od prve"

Druga godina pandemije korona virusa može rezultirati većim brojem smrtnih slučajeva od prve, rekao je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

19:06

Upozorenje iz
EPA/NARENDRA SHRESTHA

"Kovid-19 je već odneo više od 3,3 miliona života, a mi smo na putu da druga godina ove pandemije bude mnogo smrtonosnija od prve“, rekao je Tedros Adanom Gebrejezus.

„Kovid-19 je već odneo više od 3,3 miliona života, a mi smo na putu da druga godina ove pandemije bude mnogo smrtonosnija od prve“, rekao je Tedros, prenosi Tas s

Šef SZO pozvao je globalnu zajednicu da koristi „kombinaciju mera javnog zdravlja i vakcinacije“ u borbi protiv pandemije. Pozivajući zemlje koje imaju velike količine vakcina protiv korona virusa da ih putem mehanizma Kovaks podele sa onima koje imaju nestašicu, zvaničnik SZO je ovaj mehanizam nazvao „najbržim načinom da se osigura pravična raspodela vakcina“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: