Vesti

1

Radojičić: Ukoliko mladi hoće da žive kao ranije moraju da se vakcinišu

Autor: KP

Izvor: Beta

Radojičić: Ukoliko mladi hoće da žive kao ranije moraju da se vakcinišu

Izvor: Beta / BEOINFO/JOLANDA KORAC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je za smirivanje epidemiološke situacije trenutno najvažnije da se vakciniše mladja populacija, kao i da je podatak da je u Beogradu do sada vakcinisano 46 odsto stanovništva značajan, ali da treba "pre svega biti oprezan".

Radojičić je u Beogradskoj hronici na RTS-u povodom najave Kriznog štaba da bi od leta moglo da bude dozvoljeno organizovanje koncerata i većih okupljanja, rekao da ukoliko mladi hoće "da žive kao ranije", moraju da se vakcinišu protiv korona virusa.

Na pitanje da li bi mladji od 18 godina trebalo da se vakcinišu, Radojičić je rekao da treba sačekati zvanične kliničke studije koje su u toku.

"Što se tiče dece, postoje kliničke studije, kompanije koje proizvode vakcine rade na tome. Te studije se sada privode kraju, kada tu budemo imali jasne rezultate, onda ćemo vakcinisati i decu", izjavio je Radojičić.

On je istakao i da je pitanje kolektivnog imuniteta "komplikovano i za eksperte".

"Pominje se 70 procenata vakcinisanih, neki pominju preko 90 posto. Sigurno da kada se predje 50 procenata da je to jedna značajna brana koja će sprečiti nekontrolisano širenje virusa", rekao je Radojičić.

 

Radojičić: Potencijalni zagadjivači Čukaričkog rukavca i Topčiderske reke 35 fabrika

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da postoji 35 fabrika ili subjekata koji su potencijalni zagadjivači Topčiderske reke i Čukaričkog rukavca, i da grad Beograd trenutno kontroliše da li oni imaju neophodne filtere.

"Na tih 23 kilometra koliko je reka duga ima 35 fabrika ili subjekata, i neki od njih su potencijalni zagadjivači i njih i kontrolišemo", rekao je Radojičić za RTS.

On je dodao da su pored fabrika najveći zagadjivači Topčiderske reke kanalizacija i nekontrolisana naselja, odnosno deponije i da Grad Beograd ulazi u ozbiljno rešavanje problema kanalizacije i to kroz četiri sliva - Veliko selo, Krnjača, Ostružnica i Batajnica.

Prema njegovim rečima takve probleme nije moguće rešiti preko noći, uz to što Beograd ima 1.100 kilometara vodotokova drugog reda koji zahtevaju uredjenje.

"Raspisan je tender za studiju i strategiju kako će se u narednim godinama taj problem staviti pod kontrolu", rekao je Radojičić.

Radojičić je povodom "prekopavanja" na Savskom nasipu rekao da gradjani Novog Beograda nemaju razlog za strah od poplava.

"Nažalost ovo je najčešće predizborna tema i tada politički protivnici, koja god da je strana, koriste ovu priču. Naravno da ovaj problem mora da se reši po proceduri. JP 'Srbija vode' su na terenu i ja od njih dobijam informacije da ne postoje rizici koji se pominju", izjavio je Radojičić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jovan

Gle evo ga takozvani gradonacelnik Beograda izasao iz misje rupe: lepu je i izjavu dao, najlepsi mu je onaj deo da mladi "moraju da se vakcinisu"!