Novi Sad Vesti

Tužilac traži 5 godina zatvora za napadače na novosadskog voditelja Daška Milinovića

daško milinović
Foto: Printscreen

Novosadsko tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv tri osobe zbog napada na poznatog radijskog voditelja Daška Milinovića. Njega su pre mesec dana napali mladići dok je išao na posao, a tom prilikom zadobio je i lakše telesne povrede.

Optužni predlog podnet je 13. maja protiv U. S. (1996) i N. K. (1997) iz Surčina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilašvu, i protiv M. E. (1990) iz Jakova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje u podstrekavanju, prenosi Nova.rs.

– U navedenom optužnom aktu, tužilaštvo je za okrivljenog podstrekača i okrivljenog koji je oštećenom naneo lake telesne povrede predložilo izricanje maksimalne zakonom propisane kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret u trajanju od po pet godina zatvora, te je stavilo predlog da se prema okrivljenima produži pritvor – saopšteno je danas.

Milinović je prilikom napada poprskan suzavcem u oči, da bi ga dvojica mladića zatim napala metalnom šipkom. On je tada, komentarišući ovaj slučaj, rekao da se radi o napadu “fašista na antifašistu”.

Radijski voditelj Daško Milinović napadnut šipkama, siledžije ga pratile i ranije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link