Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Lidija iz Prijepolja je devojka za sve: Vozi traktor, seče drva, ide u lov i popravlja mašine

Lidija iz Prijepolja je devojka za sve: Vozi traktor, seče drva, ide u lov i popravlja mašine

Lidija Ćuković (23) iz Goločevine kod Prijepolja detinjstvo je provela radeći sa ocem različite poslove na imanju, a posle njegove smrti, kako ima dovoljno znanja i veštine za sve što seoski život nosi sa sobom, dalje je nastavila - sama.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Lidija Ćuković Foto: Televizija 5 Uzice / youtube
Lidija Ćuković

- Uz njega sam sve radila i naučila sam. Zanimalo me je to, da me nije zanimalo ne bih se sad bavila time. Sve sama radim oko mašina, imam frezu, plugove, prikolicu, sva sredstva. Ovo su već stare mašine, koliko god ja zaradila, moram da ulažem u delove. Bila bi mi potrebna neka novija, jača mašina - govori ova devojka za "TV5 Užice".

Pročitajte još

Lidija je nezaposlena, pa za život zarađuje radeći poslove na sopstvenom imanju, ali i kod drugih. Po nadimku "Tatina munja" zna je celo selo, a najviše po njenom trudu i sposobnosti da održava celo imanje.

- Mora od nečega da se radi i zarađuje. Mene je život naterao na to, nema ko. Tu obrađujem maline i ne radim samo maline. Sečem drva, freziram... Ne radim samo sebi, već i drugima - govori Lidija.

Osim rukovanja mašinama, Lidija je vešta i u njihovom popravljanju i pripremi za rad. Kada krene da seče drva, motornu testeru ume i da naoštri, a u tome joj nije potrebna pomoć.

- Moram, ne mogu sa tupom motorkom seći drva. Za zimu, za mene i majku sečem. Imamo šumu i vučem kući, dole cepam i slažem - objašnjava devojka.

Osim seoskih poslova oprobala se i u lovu, što je takođe, strast nasleđena od oca.

- Nasledila sam od pokojnog oca oružje i prosto volim da idem u lov. Znam sve oko oružja, čistim i znam sve što treba - dodaje Lidija.

- Sve poslove radi i na njivi i u kući i napolju i sa mašinama i bez, s puškom u lov. Svuda ide, danas nema 'vakijeg - kaže njena baka Mileva Ćuković.