Ekonomija

0

PKS: Žig Čuvarkuća ponela još 42 domaća proizvoda

Autor: IG

Izvor: Beta

PKS: Žig Čuvarkuća ponela još 42 domaća proizvoda
Kolektivni žig "Čuvarkuća" u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) "Stvarano u Srbiji" danas su dobila još 42 domaća proizvoda prehrambene industrije.

Nove "Čuvarkuće" su 22 proizvoda kompanije Imlek, 17 Univereksportovih, dva Danubiusa, jedan proizvodjača organske hrane porodične firme Dolovac organik, koji posluju uz podršku dm drogerie inkubatora.

Iz PKS su saopštili da je za manje od godinu dana 714 proizvoda ponelo ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla.

Direktor Sektora za internacionalizaciju i strateške analize PKS i predsednik Saveta za dodelu žiga Mihailo Vesović izjavio je da polovinom juna "Stvarano u Srbiji" obeležava prvi rodjendan, a da se u toku godine očekuje i hiljadita čuvarkuća.

"To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, ne samo u prehrambenoj već i u drugim industrijama, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koji postaju sve češći izbor potrošača", rekao je Vesović.

Prema njegovim rečima sve je više firmi koje konkurišu za kolektivni žig, a "Čuvarkuća" kao garant da je najmanje 80 odsto vrednosti stvoreno u Srbiji nalazi se na proizvodima kako velikih kompanija tako srednjih i malih što pokazuje da je "Stvarano u Srbiji" usmereno na jačanje ukupne privrede, povećanje zaposlenosti i investicija, unapredjenja konkurentnosti i imidža kompanija.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao regionalni lider u proizvodnji mleka i mlečnih proizvoda stekli pravo na korišćenje žiga i postali deo značajnog projekta PKS koji domaće proizvode vrhunskog kvaliteta stavlja u prvi plan, jer je upravo to i važan deo strateškog opredeljenja kompanije Imlek", rekao je direktor marketinga Imleka Jovan Bugarčić.

Iz Univereksporta su istakli da dobijanje "Čuvarkuće" jasno pokazuje nastojanje kompanije da, kao vodeći domaći trgovinski lanac, razvojem sopstvene proizvodnje jačaju i podržavaju domaće proizvode.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR