Vesti

0

Tepić: Iznela sam puno više detalja nego u jagodinskoj policiji, nalazimo se u predistražnom postupku

Autor: IG

Izvor: Beta

Tepić: Iznela sam puno više detalja nego u jagodinskoj policiji, nalazimo se u predistražnom postupku

Izvor: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas, nakon davanja iskaza u tužilaštvu u Kraljevu, da je iznela puno više detalja nego u jagodinskoj policiji, kao i da su pristup, komunikacija, zainterosvanost, na koje je naišla, bili na maksimalnom nivou.

Kako je navela, tužiteljka je imala puno razumevanje za nove okolnosti i nove informacije koje je ovog  puta podelila sa njom, u detaljnom i eksplicitnom iskazu.

Tepić je kazala da je na osnovu pitanja koja joj je postavljala tužiteljka, videla da je preduzimala konkretne mere i da raspolaže sa više informacija nego što je izneto u javnost.
"Mogu da kažem da nemam garancije, ali da imamo maksinalna obećanja tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji je sada u predistražnom postupku, što je takodje novina, nismo više na nivou prikupljanja obaveštenja, da ga preuzme Tužilaštvo za ogranizovani kriminal u Beogradu", rekla je Tepić, navodeći da slučaj ima elemente organizovanog kriminala

Pema njenim rečima, to bi očevice i žrtve ohrabrilo da pred državom, u koju do sad uglavom sumnjaju, mogu da iznesu svoja jeziva iskustva.

"Ima razumevanje zbog čega imena pojedinih žrtava i direktknih očevidaca nisam mogla da iznesem ovog puta, ostavljajući otvorenu sumnju na jagodinsku policiju, jer su svi do sad pozivani prvo bili usmereni na jagodinsku policiju", rekla je Tepić, podsetivši da od početka insistira na zaštiti "svedoka i žrtava" žurki kod Dragana Markovića Palme u Jagodi, za koje tvrdi da su bila mesta podvodjenja žena.

Ona je navela da je u zapisnik izričito unet i taj momenat da "ni žrtve ni očevici, naročito iz Jagodine, privatnog grada Markovića, ne žele da na ovaj način svoju glavu stavljaju na panj vlasniku tog grada".
Razlog za to, kako je dodala, je u tome što je "upravo jagodinska policija godinama znala šta se dešava i o čemu se radi i okretala glavu na drugu stranu i to je zataškavala".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR