"Boza ludilo" u Hrvatskoj, "Gugl" eksplodirao

U dnevnom prepucavanju hrvatskog predsednika i premijera upotrebi se mnogo uvredljivih reči, ali i onih za koje, izgleda, mnogi građani Hrvatske ne znaju.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 14.05.2021.

12:53

Foto: B92.net/Screenshot

Tako je jedna reč i njeno značenje postala pravi hit u Hrvatskoj, a izgovorio ju je premijer Andrej Plenković, koji je za kolegu predsednika Zorana Milanovića rekao da se razotkrio kao "najobičniji prodavac boze". Dakle - nepoznata reč je "boza".

Milanović je na to Plenkoviću odgovorio da je premijer "krkao bozu i gusti sa šlagom", kao i kremšnite,"dok je on pio viski i pivo".

Hrvatski mediji su preneli da se nikada u istoriji reč "boza" nije tražila na Guglu kao juče, nakon što su se dvojica najviših hrvatskih držvnika "počastili" u svojim javnim prepucavanjima koja traju mesecima.

RTL je u svom Direktu išao korak dalje pa je objasnio da je reč o hiljadama godina starom turskom napitku, koji je davnih dana bio popularan na Balkanu i posluživao se u poslastičarnicama.

Bozu nije moguće kupiti u Hrvatskoj, pa je ta televizija u emisiji "Direkt" ponudila i recept za pripremanje ovog naptka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: