Borac zakazao prijateljske utakmice protiv Mege i Partizana

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.05.21. | 11:39

Malina priprema Čačane za Superligu sparingujući s najboljima

U sklopu priprema za predstojeću košarkašku Superligu, koja bi trebalo da počne krajem maja, ekipa Borca planirala je da odigra nekoliko prijateljskih utakmica.

Ekipe sa kojima će ogledati košarkaško znanje i umeće, ali svakako i trenutnu formu, dobro su poznate Čačanima iz ovogodišnjeg izdanja ABA lige. Reč je o Megi i Partizanu, sa kojima se Borac nekoliko puta sastao u toku tekuće sezone.

Izabrane vesti

Prvo će izabranici Marka Marinovića da ukrste koplja sa pulenima Vladimira Jovanovića. Meč protiv Mege zakazan je za subotu 15. maja, a početak je u 18.00 časova. Duel će biti odigran u hali ,,Mega Factory“.

Nakon tog susreta, Borac će se sastati dva puta sa Partizanom, koji predvodi Aleksandar Matović. Prva utakmica zakazana je za sredu 19. maj, a meč će biti realizovan u Čačku. Iste sedmice, samo u subotu 22. maja, pomenuti timovi će se sastati u Beogradu. Termin pomenutih duela biće naknadno određen.

Finalni turnir Triglav kadetske lige Srbije

Kao što je već dobro poznato, u dvorani Borca kraj Morave održaće se finalni turnir Triglav kadetske lige Srbije, gde će se za pehar boriti osam najboljih ekipa u Srbije.

Svoje mesto među njima našao je i Borac. Iza sastava koji sa klupe predvodi Miloš Pejanović je zaista sjajna sezona, barem što se tiče ligaškog dela.

Naime, mladi Čačani su u 22 odigrane utakmice upisali čak 19 pobeda, dok su pretrpeli svega tri poraza. Zbog toga je tim iz grada na Moravi, apsolutno zasluženo, ligaški deo sezone okončao na prvoj poziciji na tabeli.

Da je tekuća takmičarska godina već sada prilično uspešna ističe i kormilar tima Miloš Pejanović.

,,Moram da budem prezadovoljan ovim što smo do sada učinili. Pretrpeli smo samo tri poraza, i to smo dva doživeli pred kraj sezone, kada smo već obezbedili prvo mesto“, zastao je Pejanović, da bi posebno naglasio.

,,Igračima sam rekao da se ne dešava često da budu u prilici da važe za glavne favorite na turniru. Naravno, pozicija koju smo zauzeli na kraju ligaškog dela nas svrstava u najozbiljnije kandidate. Takođe, činjenica da se turnir igra u Čačku nam daje dodatnu snagu i motiv da odigramo kako treba. Ne treba posebno da naglašavam da je domaći teren uvek plus za jedan tim. Doduše, nekad ume da bude i opterećujuće, ali poznajem svoje igrače, tako da znam da će im to biti motiv više. Ukoliko budemo na nivou na kom smo bili tokom sezone, borba za medalju je realna“, rekao je Pejanović.

Na putu ka tituli Borac će imati nekoliko ozbiljnih i veoma kvalitetnih timova.

,,Crvena zvezda, Partizan, ali svakako i Dinamik su ekipe podjednakog kvaliteta. Dinamik ima najboljeg igrača u ligi i predstavlja vrlo nezgodnog protivnika. Ima skraćen roster, ali je vrlo takmičarska ekipa. Što se tiče Crvene zvezde i Partizana, kao i uvek imaju zavidan kvalitet. Moram da pomenem i Megu, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Crvene zvezde, tako da će to biti vrlo zanimljiv duel“, kazao je strateg Čačana.

Vredno pomena je i to da će prva prepreka kadetskom timu Borca biti KK Marinos. Četvrtfinalna utakmica zakazana je za petak 14. maj, a početak je u 12 časova.

RASPORED

Petak 14. maj

Četvrtfinale, 12.00: Borac – Marinos;14.30: SPD Radnički – Dinamik VIP Pej; 17.00: Partizan – Star; 19.30: Crvena zvezda mts – Mega

Subota 15. maj

Polufinale,12.30: Pobednik Borac/Marinos – pobednik SPD Radnički/Dinamik VIP Pej; 15.00: Pobednik Partizan/Star – pobednik Crvena zvezda mts/Mega

Nedelja 16. maj

12.30: Meč za treće mesto

15.00: Finale

Juniori Borca na turniru ABA lige

Po prvi put u svojoj prebogatoj istoriji KK Borac imaće priliku da igra na juniorskom turniru U19, koji organizuje ABA liga.

Naime, pošto je od ove sezone član jadranske elite, KK Borac je stekao pravo da njegov juniorski sastav učestvuje na ovom prestižnom takmičenju za igrače do 19 godina (košarkaši rođeni 2002. godine i mlađi).

Na turniru će se takmičiti ukupno 12 ekipa, 10 čiji su seniorski sastavi članovi Prve ABA lige, kao i dve iz Druge ABA lige.

Borac će igrati u grupi D, a rivali će mu biti Cedevita Olimpija i Mega. Prvog dana igrači iz grada na Moravi igraće protiv ekipe iz Beograda (16:15), a drugog će se sastati sa timom iz Ljubljane (20:45).

Pored pomenutih sastava, u grupi A igraće Crvena zvezda mts, Zadar i Podgorica. U grupu B su smešteni Budućnost Voli, Cibona i Sloboda, dok su članovi grupe C Igokea, Partizan NIS i Split.

Turnir će se održati na Zlatiboru, a tačan datum još nije određen. Postoje dve opcije, a po prvoj turnir će trajati od 20. do 23. maja, a po drugoj od 22. do 25. maja, u zavisnosti od produkcijskih mogućnosti i programske šeme televizije, kao i raspoloživosti SRC Zlatibor, gde će se igrati utakmice.

PIŠU: Đurđe Mečanin/ Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakMarko MarinovićFMP ŽeleznikKK PartizanAleksandar Matović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara