Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Četvrtfinale Rima: Sve zavisi od Novaka...

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 09:57

Novak u brobi za polufinale igra sa Stefanosom Cicipasom

Uz malo nervoze Novak Đoković je pojasnio Tejloru Fricu (6:3, 7:6) da ipak ni ove sezone neće moći dalje od drugog kola mastersa u Rimu. Zatim je najbolji teniser na planeti ekspresno ispratio kući i Alehandra Davidoviča Fokinu (6:2, 6:1). Ali već u četvrtfinalu (13 časova) aktuelnog vladara Rima (prošle godine turnir nije odigran) očekuje prvo veliko iskušenje na rimskoj šljaci - Stefanos Cicipas.

I Grk koji je u glavni grad Italije doputovao sa peharom iz Monte Karla (ATP 1.000) i "tanjirom" iz Barselone (ATP 500), ali i posle ne baš respektabilnog učinka u Madridu (ATP 1.000) gde je eliminisan u osmini finala, nije imao većih problema u prva dva meča u Rimu.

Izabrane vesti

Pobedio je Marina Čilića sa 7:5, 6:2, a onda gotovo istim rezultatom i Matea Beretinija - 7:6 6:2.

Novak nema tako uspešnu sezonu na šljaci kao Cicipas. Neočekivano rano, u osmini finala, završio je turnir u Monte Karlu, posle senzacionalnog poraza od Denijela Evansa, dok je u rodnom Beogradu stao u polufinalu protiv Aslana Karaceva.

Ipak, nebrojeno puta je pokazao da na njegovu igru nemaju preveliki uticaj prethodni rezultati i igra. Posebno kada se sa druge strane mreže nalaze igrači iz samog vrha ATP liste poput Cicipasa koji bez obzira što je upisao tri pobede u mešuosbnim mečevima (3-4), nijednu nije izvojevao na šljaci, sa koje je oba puta izlazio kao poražen.

Prvi put još pre tri godine u Madridu (3:6, 4:6), dok je je i u drugom meču, polufinalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa Novak imao prednost dva seta.

Ipak, sa nšeto spuštenijim gardom dozvolio je Grku da se vrati u meč, ne i da stigne do finala, već ga je u odlučujućem setu gotovo počistio sa pariske šljake (6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1).

Dakle, bez obzira na sve kvalitete Cicipasa, a nije da ih nema, čini se da će i ishod ovog meča zaivisti od Đokovića...

MASTERS RIM - ČETVRTFINALE

Petak

12.05: (1,40) Nadal - Zverev (2,70)

13.30: (1,50) Đoković - Cicipas (2,41)

19.05: (1,25) Rubljev - Sonego (3,55)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Masters RimNovak ĐokovićStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara