Privreda

Javni poziv za dodjelu plastenika

Javni poziv za dodjelu plastenika
Foto: N.N. | Javni poziv za dodjelu plastenika

BRATUNAC - Opština Bratunac objavila je danas javni poziv za dodjelu 20 plastenika, pojedinačne površine 100 metara kvadratnih, sa dodatnom opremom i 20 paketa repromaterijala za uzgoj jagoda, uz obavezu kandidata da sufinansiraju nabavku od 20 odsto.

Javni poziv raspisan je na osnovu ciljeva utvrđenih u Strategiji razvoja ove opštine u oblasti poljoprivrede i na osnovu Sporazuma potpisanog između opštine Bratunac i švajcarskog "Karitasa" o realizaciji projekta "Diverzifikacija proizvodnje-plastenička proizvodnja povrća i uzgoj jagode".

Prema kriterijima iz javnog poziva pravo na učešće u ovom projektu imaju mladi i materijalno ugrožene osobe iz bratunačke opštine koje su registrovale poljoprivredna gazdinstva ili pokreću postupak da to učine.

Kandidati treba da posjeduju vlastito ili iznajmljeno zemljište pogodno za plasteničku proizvodnju u blizini mjesta stanovanja, da imaju mogućnost navodnjavanja, da prisustvuju obaveznoj edukaciji za plasteničku proizvodnju, te da sufinansiraju nabavku plastenika sa 20 odsto vrijednosti nabavne cijene.

Rok za podnošenje zahtjeva je 24. maj, a raspodjela plastenika planirana je u julu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije