(©AFP)
(©AFP)

Gremio šeta Sudamerikanom: Fereirin potpis na četvrtu pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 02:22

Pobedom nad Lanusom (3:1) brazilski klub overio kartu za narednu fazu

Fenomenalan start takmičenja u grupi Kopa Sudamerikane i četiri pobede u nizu doneli su Gremiju dva kola pre kraja aktuelne faze plasman u plej-of, a kartu za narednu rundu brazilski klub je overio pobedom 3:1 nad Lanusom.

Domaćin je duel otvorio pogotkom Mateusa već u 3. minutu na asistenciju Fereire, ali je uvodna radost Brazilaca trajala samo do 6. minuta i izjednačenja u režiji Burdisa. Argentinski defanzivac odlično je reagovao posle proigravanja De la Vege i vratio rezultatski egal.

Izabrane vesti

Iako su igrači Lanusa pokazali ambiciju da pomrse račune protivniku Gremio nije imao nameru da prospe prve bodove u ovosezonskom takmičenju, a da je favorit za osvajanje trofeja potvrdio je golom Fereire u 22. minutu na asistenciju Rafinje. Po receptu sa početka meča argentinski klub je pokušao da se ekspresno vrati u susret, međutim Sand, najbolji strelac u istoriji Lanusa, u 29. minutu je reagovao slabije nego što se to očekuje od njega te je nije uspeo da kazni lošu reakciju Ruana.

Otvorena igra donela je pretnje na oe strane, međutim sve dileme u 78. minutu otklonio je Fereira koji je na asistenciju Souze stavio tačku na utakmicu. Novom pogotku junaka Gremija kumovala je loša reakcija drugog pomoćnog sudije koji nije signalizirao ofsajd Souze, međutim greška arbitra nije bila dovoljna da baci senku na zasluženu pobedu kluba iz Porto Alegrea.

Četvrtom pobedom Gremio je stigao do 12 bodova, dok je Lanus ostano na šest koliko ima i La Ekuidad. Poslednji tim Grupe H je Aragua koja je večeras poražena od kolumbijskog predstavnika (2:1) te peto kolo dočekuje bez osvojenog boda.

Važnu pobedu večeras ostvario je još jedan brazilski klub - Baija koji je na gostovanju Guabriji slavio 1:0 čime je stigao do čeone pozicije u Grupi B.

KOPA SUDAMERIKANA

Grupa H

Gramio - Lanus 3:1 (2:1)

Aragua - La Ekuidad 1:2 (1:1)

Grupa B

Guabria - Baija 0:1 (0:0)



tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara