Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Posle ovog sastava devojka je primljena na Harvard - ali plakaćete dok ga budete čitali

Posle ovog sastava devojka je primljena na Harvard - ali plakaćete dok ga budete čitali

Ebigejl Mek (18) iz Masačusetsa obezbedila je sebi mesto na prestižnom Harvard univerzitetu nakon što je u okviru prijemnog napisala emotivan esej o tome kako je gubitak majke uticao na njen život. Do sada njene reči pročitalo je više od 19 miliona ljudi širom sveta.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Esej za Harvard Foto: TikTok/a_vmack / screenshot
Esej za Harvard

Tinejdžerka je svoju priču podelila na TikToku u nizu klipova gde je otkrila kako se zapravo oseća, prenosi "Miror".

Pročitajte još

U eseju je otkrila kako je slovo "i" (prim.aut.) neprekidno podsećalo na njen gubitak, jer se to "i" izgubilo u reči "roditelj(i)". Nema množine. Ostao joj je samo roditelj.

"Mrzim ovo slovo. Od toliko reči ja se borim samo sa jednom. Ranije sam imala dva roditelja, ali sada imam jednog i to "i" se više jednostavno ne uklapa", napisala je devojka.

U nastavku napomenula je kako bi tokom pisanja eseja reč "roditelj" često bila označena plavom bojom pomoću alata za proveru gramatike, za koji kaže da "pretpostavlja da bi trebalo da imam "roditelje", ali rak ne sluša predloge autokorekta".

"To "i" me prati, ne može da prođe nijedan dan, a da me ne podseti da sam, dok su moji prijatelji večerali sa roditeljima, ja jela sa roditeljem. Neću tvrditi da je moja situacija jedinstvena, ali je svejedno izuzetak od pravila", kaže ona.

U drugom video snimku objasnila je šta je sve preduzela kako bi odvratila misli od gubitka majke.

"Ne možete da večerate sa roditeljem, ako ste prezauzeti da biste uživali u porodičnoj večeri. Nisam mogla da nadoknadim taj gubitak, ali sam mogla da se uverim da ne razmišljam o njemu. U mom životu je bilo toliko stvari koje nisam mogla da kontrolišem, pa sam kontrolisala ono što sam mogla - svoj raspored", napominje devojka.

Pritom je otkrila svoju strast prema politici i pozorištu.

"To "i" me je pokrenulo, ali me još nije poguralo napred. Ne želim da tugujem, pa to "i" mora da ostane po strani dok ne budem potpuno spremna, a motivacija je i više nego dovoljna za mene", zaključila je esej.

Otkad je objavljen, video je zabeležio više od 19 miliona pregleda i skoro 50.000 komentara ljudi, koji su se divili njenom talentu za pisanje i snazi.