AFRIKA: Asante Kotoko preokretom do pobede, Mbeja lakše diše

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 23:45

Nekoliko zanimljivih rezultata sa Tropskog kontinenta...

Mbeja Siti – Ruvu Šuting 2:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija)

Izuzetno važna pobeda za Mbeju pošto je uoči ovog meča imala tek dva boda više od prvog tima u zoni ispadanja. Ovaj trijumf znači ozbiljno olakšanje za domaće koji su do njega došli na ekspresan način. Ruvu Šuting poznat je kao tim koji mnogo teško prima golove. Mnogo ih ni ne postiže, a danas je baš ta njegova odlika značajno doprineli pobedi Mbeje. Domaćin je golove postigao u 61. i 63. minutu. Pravi blickrig.

Asante Kotoko – Ebusua 2:1

(Fudbal, Gana)

Asante Kotoko je najbolji tim Gane i trenutni lider. Imali su domaći dosta problema kod kuće ove sezone, dok je Ebusua naređala nekoliko dobrih rezultata na strani, a to u Gani nije lako. Otuda su mnogi sumnjali u keca, međutim Asante Kotoko se podigao i pored rano primljenog gola (26. minut), uspeo da izjednači već posle nekoliko puta, a onda početkom drugog dela i da preokrene.

Rasing Abidžan – Armi 0:3

(Fudbal, Obala Slonovače)

Rasing jeste ekipa iz vrha nacionalnog šampionata Obale Slonovače, ali kuburi s efikasnošću i otuda ova nula kraj njegovog imena ne čudi. Danas po treći put u nizu momci iz Abidžana nisu postigli pogodak. Armi ovom pobedom ostaje u trci za prvo mesto. Prvi deo igre završen je 0:1, da bi gosti u nastavku s još dva gola zapečatili sudbinu Rasinga.

Polis – Kigali 0:2

(Fudbal, Ruanda)

Ovo je bila derbi utakmica C grupe tamošnjeg šampionata. Dva tima ušla su s istim brojem bodova u meč i gosti su se mnogo bolje snašli. Polovinom prvog dela Kigali je poveo sa 1:0. U 71. minutu prednost je duplirana, da bi nedugo potom Polis ostao s čovekom manje na terenu zbog crvenog kartona. Desetkovani domaćin tog se trenutka predao i Kigali je rutinski priveo meč kraju.

Marines – Sanrajz 2:1

(Fudbal, Ruanda)

Ostajemo u istoj zemlji, menjamo samo grupu. U ovoj (D grupa) Marines je dominantan tim, suvereni lider i očekivano je upisao nova tri boda. Čemu je značajno doprineo prvi gol već u 4. minutu. Krajem prvog poluvremena domaćin je povisio na 2:0 i izgledalo je da je sve rešeno, međutim Sanrajz se vratio pogotkom već u 47. minutu, čim su se igračili vratili s pauze. Drame jeste bilo, ali ne i iznenađenja...


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara