Đerar Moreno (Reuters)
Đerar Moreno (Reuters)

Veliki bod Dmitrovićevog Eibara, Viljarealova uspešna uvertira za pakleni finiš sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 22:07

Đerar Moreno 22. golom preskočio Karima Benzemu na drugom mestu liste strelaca Primere

Završnica španske primere iznedrila je podjednako neizvesnu borbu opstanak i titulu. Dok se čekao duel Granade i Real Madrida koji upravo traje i koji bi u sklučaju kiksa Kraljevskog kluba mogao da ozbiljno da približi Atletiko tituli, uvertiru su pravili Valjadolid i Viljareal, odnsno Eibar i Betis.

Da počnemo od Eibara, ekipa Marka Dmitrovića je pred kraj aprila meseca bila maltene otpisana, ali je vezala pobede protiv Alavesa i Hetafea, a večeras osvojila veliki bod protiv Betisa koji se ozbiljno bori za Ligu Evrope - 1:1. Veliki iz prostog razloga što je od četvrtog minuta gubio golom Andreasa Gvardada. Meksikanac je raspalio po lopti sa više od 25 metara, a ostaje pitanje da li deo krivice za pogodak ide na dušu Marka Dmitrovića koji je bio dobro postavljen, ali nije uspeo da zaustavi udarac.

Izabrane vesti

Iskupio se srpski čuvar mreže u nastavku meča sa tri intervencije, a slavlje zeleno-belima iz Andaluzije oduzeo je Enrih u 83. minutu kada je savršeno precizan centaršut Koree pretvorio u gol. Eibar dve runde pre kraja ima tri boda manje od Ueske, prve ekipe koja se nalazi iznad crte, dok će se u smiraj prvenstva Betis truditi da sačuva šestu poziciju. Sprema se ljuta bitka za B produkciju Starog kontinenta budući da petoplasirani Real Sosijedad ima 56 bodova, jedan više od Betisa i Viljareala.

Upravo je Žuta podmornica materijalizovala kiks Betisa savladavši nešto ranije Valjadolid koji se takođe bori za opstanak - 0:2. Viljareal je protiv davljenika ponovio partiju iz prvog dela sezone kada mu je takođe u dva navrata tresao mrežu. Razlika je što su u osmom kolu mreže mirovale u drugom delu, a večeras pogodaka nije bilo tokom prvih 45. minuta. Izabranici Unaja Emerija nisu paničili, pa je napravljena adekvatna uvertira za paklenu završnicu sezone - očekuju ga dueli sa Seviljom, Real Madirdom, pa veliko finale Lige Evrope sa Mančester Junajtedom.

Izuzetno snalažljiv u 68. minutu bio je Đerar Moreno koji je 22. pogotkom u prvenstvu preskočio Karima Benzemu i zauzeo drugo mesto liste strelaca. Pobeda je overena tek u prvom minutu sudijske nadoknade kada je hiruruški precizan bio Etijen Kapu.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Osasuna - Kadiz 3:2 (1:0)

/Budimir 38, 75, Tores 86 - Perea 90+1/

Elče - Alaves 0:2 (0:1)

/Hoselu 40, Rioha 54/

Levante - Barselona 3:3 (0:2)

/Melero 57, Morales 59, Leon 83 - Mesi 25, Pedri 34, Dembele 64/

Sreda

Sevilja - Valensija 1:0 (0:0)

/En Nesiri 66/

Selta - Hetafe 1:0 (1:0)

/Nolito 24/

Ueska - Bilbao 1:0 (0:0)

/Ramirez 61/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:1 (2:0)

/Karasko 16, Korea 28 - Zulbedia 83/

Četvrtak

Valjadolid - Viljareal 0:2 (0:0)

/Moreno 68, Kapu 90+1/

Eibar - Betis 1:1 (0:1)

/Enrih 83 - Gvadrado 4/

Granada - Real Madrid (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealBetisEibarĐerar Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara