Ex -Yu

Crnogorski ministar pravde: Ogromni napadi na mene, ali neću podnijeti ostavku

Crnogorski ministar pravde: Ogromni napadi na mene, ali neću podnijeti ostavku
Foto: Skupština Crne Gore | Crnogorski ministar pravde: Ogromni napadi na mene, ali neću podnijeti ostavku

PODGORICA - Crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić izjavio je da neće podnijeti ostavku i da čeka odluku Skupštine Crne Gore povodom postupka njegove smjene koju je pokrenuo premijer Zdravko Krivokapić.

Leposavić je rekao da su ogromni politički i medijski napadi na njega, te da ga optužuju iako nije negator genocida.

"Kreira se poluratna atmosfera, koja ima za cilj političku korist i donosila je političku korist do sada, jer je tokom 30 godina postavljano to pitanje. Zloupotreba žrtava je najveća kada se koristi u političke svrhe", rekao je Leposavić.

On ističe da je centralna tema da je potrebno pomirenje, a ne poniženje.

"Mire se slobodni ljudi, a sporazum koji je valjan je onaj koji se sklapa između slobodnih ljudi", rekao je Leposavić.

On kaže da će Vlada Crne Gore opstati i da njegovo razrješenje niti razrješenje bilo kojeg ministra neće dovesti u pitanje njen opstanak. "Da li će ona raditi drugačije, vidjeće se", rekao je Leposavić za Televiziju Prva.

Leposavić ističe da je zadovoljan svojim radom i da su očekivanja u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ispunjena.

"U izmjeni zakona učestvovao je svaki građanin Crne Gore svojim masovnim i mirnim protestima koji su trajali godinu. Protesti su urodili plodom i to je model za budućnost. Definisali smo jasnu volju građana", rekao je Leposavić.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku i pokrenuo postupak smjene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi i osporio legitimitet suda u Hag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije