Zoran Lukić (©MN Press)
Zoran Lukić (©MN Press)

Lukićev Nižnji izborio majstoricu sa CSKA, Vilijams-Gos sasuo 50 poena Himkiju za dva dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 21:28

Kevin Pengos odigrao majstorsku utakmicu za prolaz Zenita u polufinale plej-ofa VTB lige

Neke četvrtfinalne serije u VTB ligi dobile su konačan epilog, neke će biti odlučene u majstorici. Zenit je demonstrirao silu protiv Parme iz Perma, sa 36 poena razlike demolirao inferiornijeg rivala i sa maksimalnih 2:0 u seriji se plasirao među najbolja četiri tima ruskog prvenstva - 62:98. U isto vreme ogroman podvig napravili su košarkaši Nižnjeg iz Novgoroda izjednačivši rezulat u seriji sa moskovskim CSKA - 76:72.

Bukmejkeri su davali minimalne šanse ekipi Zorana Lukića da izbori majstoricu, a iznenađenje je napravljeno u najvećoj meri zahvaljujući Antonu Astapkoviču koji je sedam od ukupno 19 poena postigao u završnici poslednje deonice donevši domaćinu prednost 74:72. Sa pomenutim košgeterskim učinkom izdvojio se kao najbolji strelac druge utakmice četvrtfinalne serije, a pratio ga je saigrač Kejsi Šepard sa 13 poena. U redovima Armejaca najefikasniji bio Ivan Ukov sa 12, dok je Vil Klejbrun postigao koš manje.

Izabrane vesti

CSKA je ozbiljno nadskočio rivala uz odnos 26-40 u uhvaćenim loptama, ali su na kraju prevagu odneli tečnija igra i znanto bolji šut iz igre Nižnjeg. Domaćin je sa 22 asistencije bio duplo bolji od domaćina u tom segmentu, uz procenat šuta 56 odsto, naspram 41,9 koliko je zabeležila ekipa Dimitrisa Itudisa. Velika pobeda srpskog stručnjaka koji se pominjao kao jedan od kandidata za klupu Partizana naredne sezone.

Kada je reč o gorepomenutom Zenitu, majstorsku partiju odigrao je Kevin Pengos, maltene bez promašaja iz igre. Nije često šutirao, 3/3 van linije 6,75 uz 1/2 za dva, ali je Kanađanin podelio čak 13 asistencija. Bili Beron nije imao naročito zapaženu ulogu sa šest poena, ali večeras nije bilo ni potrebe za nekim ubedljivijim izdanjem. Pojtres (16) iz pobedeničkog, odnosno Zukauskas (15) iz poraženog tima bili su najefikasniji pojedinci, dok je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti Boris Savović za 23 minuta na terenu zabeležio tek po dva poena i skoka uz jednu asistenciju.

Lokomotiva iz Kubana je eliminisala Himki maksimalnim rezulatatom, a pobedi u gostima 85:92, najviše je kumovao nekadašnji košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos sa 30 poena, pet skokova i sedam asistencija. Sa 20 poena u prvoj utakmici, Američki plejmejker je za nešto više od dva dana ubacio 50 poena Himkiju.

VTB LIGA, ČETVRTFINALE

Druge utakmice

Parma - Zenit 62:98 (0:2 u seriji)

/Zukauskas 15 - Pojtres 16/

Nižnji - CSKA 76:72 (1:1 u seriji)

/Astapkovič 19 - Ukov 12/

Himki - Lokomotiva Kuban 85:92 (0:2 u seriji)

/Šved 16 - Vilijams-Gos 30/


tagovi

Zoran LukićNajdžel Vilijams GosNajdžel Vilijams-GosNižnji NovgorodKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara