Zdravlje

Ljubav

Pre treninga ne unosite proteine već ugljene hidrate!

Nutricionistkinja Barbara Levin smatra da ishrana može biti najbolji saveznik i biti najbolja strategija kako biste postali bolji atleta. Pre treninga ne unosite proteine već ugljene hidrate, jer oni predstavljaju gorivo za teli i brzo se razlažu, pa se ti šećeri koriste kao energija. 

Pre treninga ne unosite proteine već ugljene hidrate! Svet Plus






Ona je jedna od najpoznatijih nutricionista na svetu, radi sa profesionalnim sportistima i NBA igračima.


Ona ističe da unošenje određenih namirnica pre vežbanja obezbeđuje poterbnu energiju telu, a nakon vežbanja preporučuje određene obroke kako bi se telo opustilo.

Kilogrami su nam svima važni, pa je pravilna ishrana, koja uključuje ugljene hidrate, veoma važna. Njih nikako ne smemo zaboraviti, jer bilo koja dijeta koja ih izostavlja, nakon prestanka upotrebe izaziva jo-jo efekat. Ona savetuje da umerena konzumacija raznovrsne ishrane dovodi do željenih efekata.


Pre treninga preporučuje unos ugljenih hidrata, jer oni predstavljaju gorivo za teli i brzo se razlažu, pa se ti šećeri koriste kao energija. Nikako ne biste trebali pre treninga da unosite proteine, jer će se tokom treninga razložiti i usporiti varenje. Ugljene hidrate bi bilo najbolje da uzimate u manjim porcijama, dva do tri sata pre treninga kao neku vrstu užine. Ovsena kaša, crna čokolada, banane, kikiriki, bademi, lešnici su idealan izbor za užinu. Posebno je važno da izbegavate masnu hranu, jer masti usporavaju varenje i izazivaju grčeve.






Posle treninga bi bilo dobro da jedete proteine u kombinaciji sa ugljenim hidratima, gde je odnos 4:1. Dakle, proteini treba da obiluju, pa bi šejk, čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti ili smuti bili dobar izbor. Nakon treninga nekih pola sata nemojte ništa da unosite u organizam, a zatim počastite svoje telo jednim obrokom.



Posebno je važno da unosite što više vode i pre i nakon treninga. Nutricionisti smatraju da pravilan unos ugljenih hidrata - pice, pljeskavice i slatkiši moraju biti dozirani. Nikako ih nemojte skroz izbacivati, jer su potrebni organizmu.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa i srećna

Povezane vesti:


>