Od danas iz Srbije u Grčku moguće ući na tri načina

Građani Srbije će u Grčku od danas moći da uđu preko Severne Makedonije.
Od danas iz Srbije u Grčku moguće ući na tri načina
Foto: Pixabay
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev objavio je sinoć na svom Fejsbuk profilu, nakon sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Mitsotakisom, da će od petka granični prelaz Evzoni biti otvoren.
 
Kako je objasnio, granica će biti otvorena za sve građane koji imaju negativan PCR test, pisani dokaz o primljene dve doze vakcine protiv korone, ili pozitivan nalaz na antitela.
 
"Imali smo sjajan sastanak sa grčkim premijerom Mitsotakisom. Obavestio me je da će od sutra, 14. maja 2021. godine, granični prelaz Evzoni biti otvoren za sve građane Severne Makedonije koji imaju negativan PCR test, pisani nalaz o prijemu dve doze vakcine protiv KOVID-19 ili pozitivan test na antitela", napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu.
 
Grčka je zvanično objavila otvaranje turističke sezone u subotu, ali ulazak u ovu zemlju po svemu sudeći biće moguć već sutra. Inače, Zaev je ranije najavio da srpski državljani u vozilima sa srpskim tablicama neće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji ovog leta u znak zahvalnosti Srbiji zbog poklonjenih vakcina i pomoći u masovnoj vakcinaciji makedonskih državljana.
 
Takođe, premijer Grčke Kirijakos Micotakis preneo je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić tokom današnjeg sastanka da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog leta, kao i da će Grčka primiti sve posetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antegenski test, pri čemu se neće primenjivati restriktivne mere karantina.
 
"Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta", rekao je Micotakis tokom sastanka sa Brnabić, koja boravi u poseti Grčkoj povodom 6. Ekonomskog foruma Delfi.
 
On je naglasio da je svestan da je Grčka destinacija koju Srbi vole i dodao da garantuje prijatan i bezbedan boravak u njegovoj zemlji. Micotakis je ponovio da Grčka priznaje sve vakcine koje se koriste u Srbiji prilikom ulaska u tu zemlju.
  • Vlada

    14.05.2021 10:50
    @Bole
    Ma dal' je moguce da to znaci! Znaci, ziveo sam u zabludi citav zivot.
  • jova limanac

    14.05.2021 09:29
    Čekajte malo, Evzoni će biti otvoren za sve građane Severne Makedonije, građani Srbije se uopšte ne spominju u zvaničnom saopštenju...
  • marko

    14.05.2021 08:48
    Lud sam bez odlaska u Grcku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.