Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Popović o finalu sa Zvezdom: Lepše je i sa malo publike nego da nema nikoga u dvorani

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 18:12

“Volim kada se oseća takmičarska atmosfera”, poručuje bek Plavih

Kraj sezone u ABA ligi je blizu, a u borbi za trofej sudariće se Crvena zvezda i Budućnost. Prvi i drugi tim posle ligaškog dela nadigrali su Igokeu, odnosno Mornar, i zakazali novo finale u kom uvek ima dosta motiva sa obe strane.

O predstojećem finalu govorio je bek Budućnostii Petar Popović. Iako je poznato da serija kreće u Beogradu, da Crvena zvezda poseduje prednost domaćeg terena, Popović bi više voleo da na tribinama bude navijača.

Izabrane vesti

I dodaje da to što je Zvezda rival Budućnosti u finalu za njega nije iznenađenje.

"Svi smo očekivali Zvezdu, uz poštovanje prema Igokei na svemu što je uradila. To se i dogodilo, Zvezda je ostvarila laganu pobedu, kreće dugo očekivano finale. Ne bih ulazio u analizu ko je bolji, mi ili oni. Treba da se spremamo najbolje što možemo i pokažemo najviše", rekao je Petar Popović, a prenose Vijesti.

Ambicije Plavih su jasne...

"Mi smo pobednici, imamo takav karakter, ni u jednu utakmicu ne ulazimo da nam je svejedno. Igramo dobru odbranu, fizički smo dobro spremni, a finalu sve mora da bude na vrunskom nivou da bi se pobedio meč. Mi mislimo na prvi, nakon njega biće i taktičkih prilagođavanja. Probaćemo da pobedimo na startu plej-of serije", ističe Popović.

Kaže prvotimac Budućnosti da mu je lepše kada vidi navijače na tribinama, nego kada su one prazne.

"Kad smo igrali posednju utakmicu u Beogradu, nije bilo publike, ali nije pitanje za mene - ima li je ili nema, to je pitanje za organizatore. Ja volim kad ima publike, kada se oseća takmičarska atmosfera. Voleo bih da bude navijača, lepše je i sa malo publike nego da nema nikoga u dvorani", naglasio je Popović.

Prvi meč finala na programu je u nedelju od 18.30h, a domaćn će biti Zvezda. Igra se do tri pobede. Zvezda je domaćin na prve dve utakmice i u eventualnoj majstorici.



tagovi

KK Budućnost PodgoricaPetar PopovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara