Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zamalo da opet izgubi: Nadal od ivice ponora do četvrtfinala Rima

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 17:47

Neuništiv je na šljaci - 2:1

Bio je Denis Šapovalov na ivici da eliminiše Rafaela Nadala, da ga pobedi na šljaci i dodatno mu umanji samopouzdanje pred Rolan Garos, ali se Španac izvukao i u taj-brejku trećeg seta slavio i plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Rimu. Na kraju je bilo 2:1 (3:6, 6:4, 7:6).

Meč je trajao tri i po sata. Gubio je Nadal s 0:1 u setovima i ipak uspeo da slavi. Pobedio jeste, pokazao snagu jeste, ali i još jednom je pokazao da je i ranjiv.

Izabrane vesti

Propustio je Šapovalov i meč-loptu pri vođstvu od 6:5 u trećem setu, ali se Rafa izvukao, spasio još jednu i dobio taj gem, a onda i treći set.

U taj-brejku je moglo i da se očekuje da će Nadal da izađe kao pobednik, jer ipak je on kralj šljake. Doduše, kralj koji pomalo posustaje i nije više onoliko dominantan kao što je nekada bio.

Naredni protivnik biće mu bolji iz meča Zverev Nišikori.

Podsećanja radi, Nadal je poražen u Monte Karlu od Rubljova, poražen je i od Aleksandra Zvereva u Madridu, dok je u Barseloni bio blizu eliminacije protiv Ivaške i Cicipasa, kao i sada protiv Šapovalova.

Šapovalov je zaista imao mnogo šansi da dobije ovaj duel. Prvo je vodio sa 1:0 u setovima. Pa je u drugom poveo sa 3:0 uz brejk prednosti. Pa je u trećem vodio sa 3:1. Pa je propustio meč-lopte na kraju.

Glava je presudila u ovom meču. I enormno iskustvo koje poseduje Nadal.


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara