Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)
Fudbaleri Klub Briža (©Reuters)

Vreme je da se Klub Briž probudi

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.05.21. | 11:52

Tim Filipa Klemena gostuje Antverpenu u sklopu trećeg kola plej-ofa u Belgiji

Prepolovljavanje bodovnog salda najviše je pogodilo one najbolje. Unet je nemir u uzdrmani Klub Briž, tron je poljuljan, a kriza produbljena. Iako je delovalo da su temelji čvrsti, eliminacija iz Lige Evrope od kijevskog Dinama pokazala je da u plavo-crnoj mašineriji Filipa Klemena postoje pukotine. Ispadanje iz Kupa Belgije i slabiji završetak ligaškog dela nagovestili su da se može otvoriti sve, a početak plej-ofa je to i potvrdio.

Dve najbolje ekipe iz ligaškog dela pale su na startu plej-ofa. Osvojili su Klub Briž i Antverpen samo po bod iz prva dva kola, pa su se stekli uslovi da Genk uleti u trku za titulu. Plavo-crni nisu u stanju da uhvate ritam još od trenutka kada su kuburili sa velikim brojem igrača zaraženih virusom korona, a loše strane posebno su se ispoljile u plej-ofu. Ipak, Genk nije u potpunosti uspeo da iskoristi smušenost i neodlučnost Klub Briža, propustio je da pobedom nad Anderlehtom priđe sastavu Filipa Klemena na dva boda zaostatka. Rasteretilo je to plavo-crne, Genk nije nezadrživ, a odnese li Klub Briž sva tri boda sa gostovanja Antverpenu (18.30), odbiće početni nalet Štrumpfova i približiti se odbrani trona.

Izabrane vesti

18.30: (3,80) Antverpen (3,45) Klub Briž (1,90)

Antverpen je u završnici ligaškog dela eksploatisao sve mane Klub Briža (2:0), a frustraciju je ispoljio Noa Lang, najbolji strelac plavo-crnih. Neposredno pred kraj meča dobio je holandski napadač drugi žuti karton zbog prekršaja. Već tada je bilo evidentno da se Klub Briž neće prošetati do titule.

Noa lang, Bas Dost i Hans Vanaken su blistali u prvom delu takmičenja, ali su u plej-ofu pokazali i onu tamniju stranu. U porazu od Genka (3:0) bili su nevidljivi, Klub Brižu preko su potrebna njihova briljantna izdanja, počev od gostovanja Antverpenu. Filip Kleman ističe da su i pored prošlonedeljnog debakla svi bili orni za rad, a trener palvo-crnih za ovaj meč neće imati na raspolaganju samo Federika Riku i Nabila Dirara.

„Porazi se događaju i otvaraju različite perspektive. Gledajući u prošlost, imali smo teških trenutaka i pre nego što smo uzeli titulu. Znate da će porazi doći, ali glad za pobedama je ostala velika. Možda je bolje izgubiti sa 3:0, nego sa 1:0. Momci su dobro trenirali, i sa puno fokusa i entuzijazma“, rekao je Filip Klemen.


Genk i Anderleht su odigrali za šampiona, sinoćnim remijem na Luminus areni su ekipu Klub Briža primakli odbrani trona, a iako su svi u plavo-crnom taboru ispratili taj susret, Filipa Klemena isključivo interesuje ono što će uraditi njegovi momci.

„Vi gledate mečeve naših rivala, ali ja se radije fokusiram na četiri meča koja će uslediti. Matrica se može okretati još nekoliko puta - mi samo želimo da se fokusiramo na sebe. I da radimo prave stvari zajedno. Ako pogledate prethodne mečeve, onda su svi rezultati mogli biti obrnuti. Niko nije dominirao nad drugim“, zaključio je trener Klub Briža.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 3. KOLO

Sreda

Genk - Anderleht 1:1 (0:1)

/Onauču 67 - El Hadj 32/

Četvrtak

18.30: (3,80) Antverpen (3,45) Klub Briž (1,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Klub BrižAntverpenBelgijaBelgija 1Župiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara