Tekst objavljen: 13.05.2021 11:10        


Mnogi građani očekivali su i juče uplatu od 3.527 dinara, s obzirom na to da su se prijavili 28. aprila, kada je i omogućena prijava preko portala

Isplata prvih 30 evra se nastavlja danas, evo od čega zavisi kad dobijate novac

Ipak, to što ste bili prvi sa prijavom ne znači nužno da ćete prvi i dobiti novac na račun. Konkretno, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun. Ministarstvo finansija, praktično, donosi odluku o bankama na koje će danas, sutra ili neki drugi dan uplatiti novac.

Do juče se za 30+30 evra prijavilo 3.814.000 građana. Prethodno je pomoć dobilo 1,7 miliona penzionera kao i građani koji primaju socijalnu pomoć.Juče je novac uplaćen na račune 640.000 građana, a danas bi trebalo na račune još 1.400.000 građana.

Prijava, inače, traje sve do 15. maja. Praktično ko se prijavi i poslednji mogući dan, prvih 30 evra će dobiti najkasnije do 20. maja. Takođe, dodatnih 50 evra za penzionere stiže u septembru, a dodatnih 60 evra za nezaposlene koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće isplaćeno u junu. Tako će penzioneri ukupno dobiti 110 evra, nezaposleni na birou - 120 evra, a ostali punoletni 60 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Provera uplate

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte, i odmah ćete dobiti informaciju da li je prijava prihvaćena ili je potrebno da ponovite ceo postupak.

Svi građani Srbije koji prime makar prvu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaju pravo i na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Prijavljivanje će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i prijava za 60 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
državna pomoć 2021 državna pomoć 60 evra 30 plus 30 evra isplata danas siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana