');
Blic Biznis

Mali: "Do petka više od TRI MILIONA građana dobija 30 evra"

Za tri dana država će na račune više od tri miliona punoletnih građana uplatiti pomoć od 30 evra, a juče je taj novac legao na račune 640.000 građana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Siniša Mali Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Siniša Mali

U izjavi za Tanjug, Mali je naveo da će u četvrtak taj novac biti uplaćen na račune 1,4 miliona građana koji su se prijavili za tu pomoć, a u petak na račune još milion građana.

Foto: Mitar Mitrović, Shutterstock / RAS Srbija

"Kao što smo i obećali, krećemo sa isplatama na račun svih onih punoletnih građana Srbije koji su se prijavali za 30 evra. To je prvih 30 evra od 60 evra koji su deo trećeg paketa pomoć za privredu i za građane Srbije", rekao je Mali.

Istakao je da se ukupno u ovom trenutku za tu vrstu pomoći prijavilo nešto više od 3,8 miliona građana.

Mali je naveo da će do kraja sledeće nedelje pomoć od 30 evra biti isplaćena svim građanima koji se budu prijavili i podsetio da prijavljivanje traje do subote, 15. maja.

Kaže da se prijavljivanje vrši preko portala Uprave za Trezor i preko kol centra.

On je pozvao građane Srbije koji se do sada nisu prijavili da to učine.

Pročitajte još

Ministar je podsetio da je prošle nedelje 30 evra uplaćeno penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i osuđenicima na odsluženju zatvorske kazne.

"Kao što smo i obećali, kao što smo i pričali svih ovih nedelja - u dan i u dinar obećanje ispunjavamo", zaključio je Mali.