Psiholog Mihić: Jagodina je simbol autoritarne države, model samo preslikan na državu posle 2012.

Doktor psiholoških nauka, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Vladimir Mihić, ocenio je da je "Jagodina godinama, odnosno sada već decenijama, simbol autoritarne države".
Psiholog Mihić: Jagodina je simbol autoritarne države, model samo preslikan na državu posle 2012.
Foto: 021.rs
"Osoba koja je, bez obzira na kojoj se poziciji formalno nalazila, jedina instanca koja određuje ko sme da se zaposli, gde sme da se zaposli, ko će dobiti pare od Grada, šta će se u gradu graditi i ko u grad sme da dođe. U stvari, taj princip je, uz mnogo bolji marketing, samo preslikan na državu posle 2012. i za mnogo šta što se danas dešava u Srbiji, Jagodina je bila model", rekao je Mihić za novi broj nedeljnika Vreme.
 
On je istakao da "vlast aktivno radi na tome da sve koji se usude da joj se na bilo koji način suprotstave uvuče u kaljugu, u koju se naša politička scena pretvorila".
 
"A kada se uprljate, teško je oprati se, ma koliko se puta prali. Zašto veliki broj onih koji vide opasnost koju nosi ova i ovakva vlast ne želi da se meša u 'politiku', ali  zaboravlja da je politika i borba za prava manjina oličena u Zakonu o istopolnim zajednicama, borba da se u Novom Sadu ne grade nakaradna naselja u priobalju Dunava, borba da se ne vrši bioterorizam nad šumama Fruške gore... Sve je to borba za bolju budućnost i sve je to poliltika", naglasio je Mihić.
 
Kako je naveo, "kada to shvatimo, onda ćemo shvatiti i da ne mora uopšte biti bitno ko je na vlasti, nego da li ispunjava obećanja koja je dao kada je tu vlast preuzeo".
 
"Pa, ako je odgovor negativan, na izborima tražimo nove ljude i podsećamo ih kako su prošli ovih pre njih", objasnio je Mihić.
 
Prema njegovim rečima, "ono što je dodatno problem kod nas, jeste to što država već godinama unazad promoviše ideju da je jednako validan stav o svim mogućim pitanjima doktora nauka koji se ceo život bave nekom temom i nekoga ko je o toj temi prvi put čuo na Hepiju, od lekara koji veruju da je Tesla putovao kroz vreme".
 
"To je posledica namernog i sistematskog urušavanja obrazovnog sistema u Srbiji, u kojem se, usled prave plime lažnih i kupljenih diploma, planski stvara slika da su diplome samo parče papira i da su oni koji ih poseduju potencijalno plagijatori i falsifikatori", ukazao je Mihić.
  • Ptić Rugalac

    13.05.2021 11:11
    Pamćenje pilećeg mozga
    Interesantno je da svi oni koji prozivaju Dragana Markovića Palmu nekako po pravilu gube iz vida da je ovaj čovek deo vladajuće koalicije još od 2008. godine. Palmina stranka je u periodu 2008-2012 bila (kao najmanji partner koalicije SPS-PUPS-JS) deo vlasti koju je predvodio DS. U proleće 2012. - posle Nikolićeve pobede nad Tadićem na predsedničkim izborima - Dačić i Palma prilaze naprednjacima, sa kojima su i posle devet godina zajedno na vlasti. Palma je u idilična vremena od 2008. do 2012. godine bio toliko po volji žutima, da ga je (tadašnji predsednik Srbije i DS-a) Tadić redovno posećivao u Končarevu. Izgleda da se dobri Palma od pre 2012. godine pretvorio u zlog autoritarnog Palmu, koji već devet godina orgija, zloupotrebljava maloletnice, i ko zna šta sve još radi. Mašta žutih stvarno nije za potcenjivanje...
  • Ar

    13.05.2021 10:42
    Ako imamo srece, ovo je potencijalni pocetak kraja rezima koji nas jase duze od 20 godina.
  • ZOKA

    13.05.2021 10:23
    Bravo
    Bravo Vlado!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija