Španija drastično ograničava maksimalnu brzinu u gradovima

Maksimalna brzina na većini španskih ulica biće 30 km/h.
Španija drastično ograničava maksimalnu brzinu u gradovima
Foto: Pixabay
Prema proceni Državne uprave za saobraćaj, nova mera će uticati na gotovo 70 odsto gradskih ulica, mada će se taj procenat naravno razlikovati od grada do grada.
 
Kako piše Revija HAK, navedena brzina će se primenjivati na putevima koje imaju po jednu traku u svakom smeru.
 
Putevi koje imaju jednu traku u jednom smeru nosiće ograničenje 20 km/h, dok će one koje imaju dve ili više traka imati ograničenje 50 km/h.
 
Nove mere na putevima su usmerene na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćaju.
 
U devet od svakih 10 incidenata u kojima je brzina vozila veća od 50 km/h, ranjivi učesnici u saobraćaju poput biciklista i pešaka gube život. Ako je brzina 30 km/h, to se dešava u samo jednom od deset slučajeva nesreća.
  • Orwell Vegan

    13.05.2021 09:59
    Istina
    Bravo. To je trebalo odavno svuda.
  • realnost

    13.05.2021 09:18
    Ogromna većina biciklista poštuje saobraćajne propise, voze bahato, misle da su iznad svih, retko koji je pravilno osvetljen noću, ne staju pred raskrsnicom ili prelazom, ne pokazuju rukom nameru da skrenu, voze po troroarima i putu čak i gde ima biciklistička staza itd.
    To je problem, a ne brzina.
  • Eeeee

    13.05.2021 08:36
    Pa
    Pošteno bi bilo zabraniti vožnju automobila nego ovako ljigavo i licemerno sprovoditi globalističke budalaštine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.