Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AUSTRALIJA: Melburn siti stavlja šampanjac na hlađenje

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 06:25

Lider A-lige ima priliku da pobedom protiv Adelajd junajteda napravi ključni korak ka osvajanju prvog trofeja u sezoni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

A-liga je ušla u uzbudljivu završnicu, pošto čak devet ekipa konkuriše za pet mesta u plej-ofu. Šesta ulaznica je odavno rezervisana za Melburn siti, koji je u proteklih 20 mečeva stekao dovoljnu bodovnu prednost da ne mora da strepi za mesto u trci za šampiona Australije. Lider danas ima šansu da napravi jedan od poslednjih koraka ka prvom trofeju u sezoni.

Izabrane vesti

MELBURN SITI - ADELAJD JUNAJTED (četvrtak, 11.05)

Ukoliko pobede Adelajd junajted, fudbaleri Melburn sitija steći će 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Central koust Marinerse. Na pet kola pre kraja bila bi to dovoljna zaliha da se slavljenički šampanjac stavi u led, jer bi u tom slučaju lider bio za veliki korak bliži trofeju namenjenom premijeru A-lige (titula koja se u Australiji dodeljuje pobedniku ligaškog dela takmičenja).

Pored činjenice da je njegova ekipa u seriji od tri pobede, trenera Sitija Patrika Kisnorba raduje i to što na raspolaganju ima kompletan igrački kadar, sa izuzetkom desnog beka Natanijela Etkinsona čija je alternativa Skot Galovej u formi i postigao je gol vredan pobede u prošlom kolu protiv Brizbejna (3:2).

Na drugoj strani, potpuno drugačije raspoloženje: Trener Adelajd junajteda Karl Vert nikako da probudi ekipu iz letargije koju je platila porazom i s dva remija kod kuće, i to posle onog herojskog povratka među žive u derbiju protiv Sidneja (2:2). Da muka bude veća, biće oslabljeni neigranjem standardnog desnog beka Rajana Strejna, koji odrađuje crveni karton, a već neko vreme van stroja su i stub odbrane Mihael Jakobsen, plejmejker Havi Lopes i mladi vezista Nejtan Konstandopulos.

Jedina dobra vest za Junajted je da se u tim vraća "Adelajdov Markus Rašford" - Mohamed Ture. Iako ima samo 17 godina, momak iz Gvineje već igra ozbiljan fudbal i vrlo brzo će prerasti A-ligu.

Adelajd ima i te kako jaku motivaciju da uzme makar bod na ovom meču, pošto su serijom loših rezultata dospeli u poziciju da moraju svim silama da se bore za mesto u plej-ofu.


Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Melburn SitiAdelejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara