ODRUBILI MU GLAVU Iranca ubili rođaci jer su otkrili da je homoseksualac: Planirao da napusti zemlju i počne život sa partnerom
Foto: Printscreen Instagram/alexmatthewsnyc

smatrali da je osramotio porodicu

ODRUBILI MU GLAVU Iranca ubili rođaci jer su otkrili da je homoseksualac: Planirao da napusti zemlju i počne život sa partnerom

Planeta -

Dvadesetogodišnjem homoseksualcu su brat i dva rođaka navodno odrubili glavu nakon što su otkrili da je izuzet iz vojne službe upravo zbog svog seksualnog opredeljenja.

Alirezu Fazelija Monfareda (20) iz Irana navodno su trojica muških članova njegove porodice odveli u selo Borumi u zapadnom Iranu i ubili ga.

Nakon toga su ubice navodno nazvale Alirezinu majku da bi joj rekli da su ga "dokrajčili".

Alireza se prijavio za izuzeće od obavezne iranske vojne službe zbog toga što je homoseksualac kako bi mogao da napusti zemlju i preseli se u Tursku da živi sa svojim partnerom Agilom Abjatom, navodi "6Rang", iranska mreža lezbejki i transrodnih osoba, piše "Dejli mejl".

Ali kada je kartica sa potvrdom o izuzeću stigla u njegov dom u gradu Ahvaz, Alireza nije bio kod kuće već je navodno njegov polubrat bio tu i tako otkrio njegovu seksualnu orijentaciju.

U utorak u 19 sati Alireza je poslednji put razgovarao sa majkom telefonom, rekao je Abjat za "Iran Vajr". Ubrzo nakon toga, Alirezin polubrat je stigao u njegovu kuću i rekao da njihov otac treba da ga vidi i odvezao ga tokom noći u Borumi.

To je i bilo mesto na kojem su navodno njegov brat i rođaci odrubili glavu Alirezi, pre nego što su njegovo telo bacili pored palmi.

"O njemu nije bilo vesti sve do srede, kada je Alirezin polubrat nazvao majku i rekao joj: "Dokrajčili smo ga"", rekao je Abjat.

Tri muškarca su uhapšena i sudi im se za ubistvo.

Alireza je imao loš odnos sa svojim polubratom koji se često žalio njihovom ocu na to kako Alireza izgleda i kako se oblači, govoreći da je "obeščaštio i osramotio" njihovu porodicu.

U Iranu su homoseksualci izuzeti iz vojne službe prema paragrafu 7 Odeljka 5 vojnih propisa. Prema tome, svako pominjanje ovog paragrafa u kartici za izuzeće - što je bio slučaj za Alirezu - ukazuje na to da je primalac homoseksualac.

"Ništa nije teže nego očekivati da ćete nekoga koga volite videti za nekoliko dana i odjednom čujete da je mrtav“, rekao je Abjat.

U Iranu se homoseksualnost kažnjava pogubljenjem. Smatra se da je na hiljade gej osoba pogubljeno u zemlji od Islamske revolucije 1979. godine.

Kao rezultat, homoseksualci su često na meti "ubistava iz časti“, jer njihove porodice veruju da su ih osramotili.

Izveštaj 6Rang za 2020. godinu otkrio je da su šest od deset homoseksualnih osoba u Iranu napali članovi njihove porodice, dok je gotovo 50 odsto javno seksualno napadnuto.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track