Rafael Santos Bore (©AFP)
Rafael Santos Bore (©AFP)

Kopa Libertadores: Velika frka za Fluminense i River, Argentinos Juniors pred overom plasmana

Vreme čitanja: 5min | sre. 12.05.21. | 23:05

Noćas na programu nastavak 4. kola grupne faze najkvalitetnijeg takmičenja Južne Amerike

Palmeiras je u ovoj rundi osigurao plasman u nokaut fazu Kopa Libertadpres, a noćas priliku da mu se pridruži ima lider Grupe F Argentinos Juniors, koji dočekuje Universidad Katoliku sa željom da nastavi maksimalan učinak. Najizjednačenija grupa u dosadašnjem toku najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike je Grupa D, u kojoj na scenu izlaze Junior i River Plejt, odnosno Fluminense i Independijnete Santa Fe.

Argentinski velikan River Plejt gostuje večeras u Kolumbiji Atletiko Junioru, u sklopu četvrtog kola Kopa Libertadores. Sastav Marsela Galjarda ima isti broj bodova kao i lider grupe Fluminense, ali je zbog manje postignutih golova drugoplasiran. Domaćin do sada nije zabeležio pobedu u ovosezonskoj kampanji.

Izabrane vesti

02.00: (3,60) Junior (3,35) River Plejt (2,10)

Junior je dva puta remizirao 1:1, najpre na otvaranju protiv Santa Fea, a poslednji put prošlog petka protiv Fluminensea. Migel Anhel Borha je doveo Ajkule u vođstvo u 11. minutu protiv Flua, ali je to vođstvo bilo kratkotrajno jer su gosti izjednačili preko Kajkija. Ekipa Luisa Peree izbacila je Santa Fe iz plej-ofa kolumbijske Aperture pre šest dana i sada je očekuju polufinalni dvoboji protiv Miljonariosa.

Borha je ove sezone najbolji strelac ekipe, sa osam golova u 14 nastupa i postigao je kasni utešni gol protiv Rivera kada su se sreli u drugoj nedelji turnira.

Sa druge strane, Milioneri iz Buenos Ajresa su pomenutu utakmicu dobili pošto su golovi Ektora Martineza i Hulijana Alvareza bili dovoljni da obezbede pobedu od 2:1, a taj trijumf je argentinskoj ekipi bio premijerni ove sezone u kontinentalnoj eliti.

Galjardovi momci ostvarili su pozitivan rezultat na poslednjem meču kada su se suočili sa Aldosivijem u Liga kupu Argentine. Montijel, Santos Bore, Paradela i Suarez obezbedili su laganih 4:1. Taj rezultat bila je šesta pobeda River Plejta u ligaškoj kampanji, što ga je pozicioniralo na treće mesto i zakazalo duel sa Bokom Juniorsom u četvrtfinalu.

Bod koji je Junior osvojio protiv Fluminensea prošlog puta, Perea može da smatra dobrim ulovom, s obzirom na to da je brazilski tim na vrhu grupe, pa stoga može da se očekuje da i noćas nastupi slična postava protiv Rivera.

Sastav iz Buenos Ajresa je i dalje bez defanzivca Havijera Pinole, a Nikolas De La Kruz je spreman da stvori šanse za svoju ekipu, kao jedan od najuspešnijih asistenata u taboru Milionera.

02.00: (1,68) Fluminense (3,60) Independijente Santa Fe (5,60)

Fluminense je domaćin Santa Feu u okviru četvrtog kola Grupe D Kopa Libertadores. Domaći tim je trenutno na čelu, dok njegov rival iz Bogote još nije zabeležio pobedu na ovosezonskom turniru. Poslednja utakmica dveju strana u drugom kolu završena je pobedom Flua 2:1.

Ekipa iz Rio de Žaneira je do sada odigrala dva remija 1:1 u ovom takmičenju, zajedno sa pobedom protiv noćašnjeg protivnika, a poslednji put u Kopa Libertadores puleni Rožera Mačada remizirali su sa Juniorom. Mlađani Kajki (17), koji je prošlog meseca potpisao za Mančester Siti u transferu vrednom 10.000.000 evra, doneo je bod svom timu debitantskim pogotkom na najvećoj pozornici Zelenog kontinenta.

Fluminense se u nedelju suočio sa Portugezom u Karioka Guanabara kupu, gde je u polufinalu sa ukupno 4:2 porazio rivala i zakazao finale sa Flamengom u nedelju. U toj utakmici ekipe su otišle na poluvreme sa 1:1, ali su golovi Gabrijela Tešeire i Kajkija u drugom poluvremenu osigurali Fluzau trijumf 3:1, koji je ispravio remi 1:1 u prvoj utakmici.

Santa Fe nije pobedio u poslednjih pet mečeva, tokom kojih je uspeo da postigne samo tri gola, a poslednja dva rezultata su bili nerešeni ishodi bez pogodaka. Junior je početkom maja izbacio momke Harolda Rivere iz plej-ofa lige, jer remi 0:0 nije bio dovoljan da Santa Fe preokrene zaostatak od 3:1 iz prve utakmice. U poslednjem duelu, ekipa iz Bogote nije uspela da pronađe put do mreže River Plejta i još je bez slavlja u dosadašnj tri kola Kopa Libertadores.

Još jedan potencijalni poraz Santa Fea značiće da gotovo sigurno ne može da uhvati Fluminense na vrhu, a u zavisnosti od rezultata između Rivera i Juniora, Kardinalsi bi mogli da završe sa tri boda zaostatka za trećim mestom na dve utakmice pre kraja.

Veznjak Fluminensea Hadson odsustvovaće iz ekipe pošto je ranije ovog meseca zadobio povredu ukrštenih ligamenata i dugoročno će biti isključen. Ujedno, vremešni napadač Fred započeo je ovosezonski turnir u dobroj formi pošto je u prva dva meča postigao tri gola, a kako je Kajki takođe sada u dobroj formi, napad Fluminensea je jak.

Santa Fe će nastojati da nadogradi dva prethodna meča u kojima je sačuvao gol. Rivera se obično opredeljuje za formaciju 4-1-4-1 i verovatno će imenovati istu onu ekipu koja je remizirala sa River Plejtom poslednji put.

Sve mečeve Kopa Libertadores možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Independijente del Valje - Palmeiras 0:1 (0:1)

Četvrtak

04.00: (5,40) Universitario (3,70) Defensa i Hustisija (1,67)

GRUPA B

Sreda

Deportivo Tahira - Internasional 2:1 (0:0)

Petak

02.00: (1,30) Olvejz Redi (5,50) Olimpija (10,0)

GRUPA C

Sreda

Strongest - Barselona 2:0 (1:0)

Santos - Boka Juniors 1:0 (1:0)

GRUPA D

Četvrtak

02.00: (1,68) Fluminense (3,60) Independijente Santa Fe (5,60)

02.00: (3,60) Junior (3,35) River Plejt (2,10)

GRUPA E

Sreda

Sporting Kristal - Rasing 0:2 (0:0)

23.55: (4,30) Rentistas (3,40) Sao Paulo (1,90)

GRUPA F

Sreda

23.55: (1,50) Argentinos Juniors (4,10) Universidad Katolika (7,00)

Četvrtak

04.00: (1,77) Atletiko Nasional (3,60) Nasional (4,80)

GRUPA G

Sreda

Union La Kalera - Flamengo 2:2 (2:1)

Četvrtak

23.55: (1,63) Velez (3,80) LDU Kito (5,70)

GRUPA H

Četvrtak

02.00: (3,80) Deportivo La Guaira (3,45) Sero Portenjo (2,00)

Petak

02.00: (4,10) Amerika Kali (3,50) Atletiko Mineiro (1,92)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresRiver PlejtFluminenseIndependijente Santa FeJunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara