Slavlje Rosonera (© Reuters)
Slavlje Rosonera (© Reuters)

Favoriti ne greše: Milan u Torinu dao DESET golova za tri dana, stotke Ronalda i Dibale, Lacio se spasao u 90+5 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 22:49

Atalanta sigurna, Inter ostavio Romu bez šansi da se plasira u Ligu Evrope

Kao da se nije ni igralo. Svi kandidati za plasman u Ligu šampiona slavili su u susretima 36. kola Serije A, dilema ko uz Inter, kao novog prvaka, ide u grupnu fazu elitnog kupa, pašće u završnih 180 minuta sezone. Na ubedljiv trijumf Napolija nad Udinezeom u utorak veče, silovito su odgovorili Atalanta protiv Beneventa u Bergamu (2:0), Milan u Torinu (7:0), a Juventus u Ređo Emiliji (3:1), kao i Lacio protiv Parme (1:0).

Posledica je odlaganje jedne od najvećih dilema za poslednje dve runde, s tim što bi odluka mogla da padne baš na koncu prvenstva, 23. maja kad se na stadionu Atleti di Azuri sastaju Atalanta i Rosoneri. Prethodno četa Đan Pjera Gasperinija ide na noge Đenovi, sedmostruki prvak Evrope ima zicer sa Kaljarijem, dok Stara dama u subotu polaže zahtevan ispit protiv novog prvaka, a zavesu na takmičenje spušta u Bolonji.

Izabrane vesti

Lacio je na Olimpiku tek u nadoknadi slomio otpor davno otpisane Parme, teoretski može do Lige šampiona, ali u prasi, uprkos hicu Čira Imobile, vrlo teško.

Samo tri dana posle impresivne pobede nad Juventusom (3:0), opet je Milan pokorio Torino. Rezultatski i igrački ubedljivije. Na Olimpijskom stadionu Granate su granatirane, zahvaljujući pre svega Teu Ernandezu i Ante Rebiću. Jedan od najproduktivnijih bekova današnjice postigao je dva gola u slavlju 6:0, a het-trikom ga je ispratio hrvatski napadač, uz napomenu da je nekadašnji član Ajntrahta baš Špancu namestio jednu egzekuciju.

Meč sa sastavom Davidea Nikole (Saša Lukić sve vreme na klupi, Lijano Vojinović na vetrometini 90 minuta) pamtiće se, između ostalog, po činjenici da je Milan prvi put posle šest i po godina dao najmanje pet komada na ligaškom gostovanju, ali i da mu je ove sezone u Seriji A sviran čak 18. penal!

Znatno teže do bodova je stigao Juventus na Mapei stadionu. Čak je u ranoj fazi meča „visio“ – Đanuliđi Bufon u 16. minutu odbranio jedanaesterac Domeniku Berardiju – u drugom poluvremenu takođe u jednom trenutku se ljuljao pred naletima Sasuola, ali je zahvaljujući jubilarcima stigao do trijumfa koji mu i te kako znači. Pre svega na planu samopouzdanja.

Uvertira slavlju ekipe Andrea Pirla usledila je golom Adrijena Rabioa, da bi pred kraj prvog poluvremena Francuz lansirao Kristijana Ronalda u kontru koju je Portugalac okončao 100. pogotkom u dresu crno-belih tako što je postao prvi igrač u istoriji fudbala koji je postigao trocifren broj golova u tri različite države (Engleska, Španija, Italija).

Kad se favorit ljuljao, većeg mučenja spasao ga je Paulo Dibala. Argentinac je takođe postigo 100. gol za Juve i postao prvi igrač van Evrope koji je stigao do tog učinka.

Bez većih problema Atalanta je uzela meru Beneventu i rutinskim poslom sačuvala energiju za poslednja dva kola. Do prednosti ju je doveo Luis Murijel, dokazavši da je u 2021. u izvanrednoj formi. Ovo mu je bio 15. gol u kalendarskoj godini, ima i sedam asistencija, a po doprinosu u pet najjačih liga Evrope u istom peirodu produktivniji su samo Lionel Mesi (30 golova zbirno) i Robert Levandovski (25).

Sve dileme u Bergamu otklonio je rezervista Mario Pašalić, na asistenciju drugog Kolumbijca, Duvana Zapate.

U derbiju, ali samo na papiru, Inter je pokazao da je zalsuženo osvojio titulu, a Romu ostavio bez šanse da se domogne Lige Evrope. Sastav Antonija Kontea je brzopotezno stigao do prednosti golovima Marcela Brozovića i Matijasa Vesina, da bi u nadoknadi trijumf overio Romelu Lukaku.

Belgijanac je ove sezone ukupno zaslužan za 33 gola Nerazura. Niko drugi u Seriji A nije tako produktivan.

SERIJA A, 36. kolo:

Utorak

Napoli - Udineze 5:1 (2:0)

/Zjelinski 28, Ruiz 31, Lozano 56, Di Lorenco 66, Insinje 90+1 - Okaka 41/

Sreda

Kaljari - Fjorentina 0:0

Atalanta – Benevento 2:0 (1:0)

/Murijel 22, Pašalić 67/

Bolonja – Đenova 0:2 (0:1)

/Zapakosta 13, Skamaka 61/

Inter – Roma 3:1 (2:1)

/Brozović 11, Vesino 20, Lukaku 90 – Mhitarijan 31/

Lacio – Parma 1:0 (0:0)

/Imobile 90+5/

Sampdorija – Specija 2:2 (1:1)

/Vere 32, Keita 80 – Pobega 15, 73/

Sasuolo – Juventus 1:3 (0:2)

/Rasdpadori 59 – Rabio 28, Ronaldo 45, Dibala 66/

Torino – Milan 0:7 (0:2)

/Ernandez 19, 62, Kesi 26 pen, Dijaz 50, Rebić 67, 72, 79/

 

Četvrtak

20.45: (4,00) Krotone (3,60) Verona (1,90)



tagovi

Paulo DibalaKristijano RonaldoSerija ATeo ErnandezAnte Rebić

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara