Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nastavak serija u Mostaru: Velež nepobediv od oktobra, Željezničar bez pobede od decembra

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 19:45

Široki Brijeg odigrao bez golova sa Tuzla Sitijem i propustio priliku da se bodovno izjednači sa Veležom

Pred poslednjih četvrt časa utakmice u Mostaru, sve je ukazivalo na to da će se dve serije, jedna pozitivna i jedna negativna, konačno okončati. No, napadač Veleža Haris Ovčina je u 77. minutu postigao gol, kojim je svom timu doneo bod protiv Željezničara i tako produžio nizove dveju ekipa – 2:2 (1:2).

Za Velež remi znači 17. uzastopnu utakmicu bez poraza u prvenstvu. Poslednji put fudbaleri tima iz Mostara gorčinu neuspeha osetili su poslednjeg dana oktobra protiv Zrinjskog (0:1). Dakle, sedam i po meseci Velež ne zna za poraz.

Izabrane vesti

Željova serija nešto je kraća i traje od početka decembra. Tada su Plavi poslednji put upisali trijumf u prvenstvu. Na narednih 13 utakmica, uključujući i današnju, nijedan i samo pet osvojenih bodova. Danas je pak bio blizu dugo iščekivane pobede, uspeo je sredinom prvog poluvremena da anulira rano vođstvo domaćina i ubrzo potom povede, ali ne i da sačuva prednost do samog kraja.

Željezničar ovim višemesečnim postom nije ugrozio opstanak, ali je propustio svaki voz da se uključi u borbu za Evropu. Velež s druge strane ovim remijem nije ugrozio treću poziciju, pošto je i najbliži pratilac Široki Brijeg u istom terminu remizirao sa Tuzla Sitijem u utakmici bez golova i ostao na dva boda zaostatka za timom iz Mostara.

PREMIJER LIGA BIH - 30. KOLO

Utorak

Sarajevo - Sloboda Tuzla 0:0

Borac Banjaluka - Zrinjski 2:1 (2:1)

/Vranješ 14, 42 - Juranović 22/

Sreda

Krupa - Radnik 1:0 (0:0)

/Jović 64/

Olimpik - Mladost DK 0:0

Široki Brijeg - Tuzla Siti 0:0

Velež - Željezničar 2:2 (1:2)

/Georgijević 15, Ovčina 77 - Milićević 24, Juričić 37/



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1VeležFK ŽeljezničarŽeljezničarTuzla SitiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara