Dogovor Srbije i Turske: Od 14. maja ulaz sa sertifikatom o vakcinaciji

Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19.
Dogovor Srbije i Turske: Od 14. maja ulaz sa sertifikatom o vakcinaciji
Foto: 021.rs
Dogovor su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
 
"Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske", navodi se u saopštenju MSP.
 
U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.
 
Srbija i Turska će takođe, kako se navodi, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.
 
Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i između Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija Nikola Selaković i Peter Sijarto, zaključuje se u saopštenju.
  • Salamander

    12.05.2021 21:25
    Prodaja trgovina biznis
    A zašto se veštački izazvan imunitet pretpostavlja prirodno stečenom?
    Imunitet IGg posle bolesti je trajniji !
    Mnogo trajniji!


  • Dragan

    12.05.2021 20:03
    Ih
    Pa naravno-što reče Erdogan Kosovo je Turska,Albanija je Turska.E sad kako iz Srbije izaći a ne ući u EU to je problem. Sve države oko su u EU i moraju poštovati odluke EU.
  • Mama

    12.05.2021 19:44
    Sad znam gde na more. Konačno da je neko dao razumne uslove za putovanja starije dece.
    Šta znači slični uslovi za Mađarsku? Da li deca isto mogu da ulaze bez PCR test sa vakcinisanim roditeljima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.