Fudbal

Poznato ko će suditi finale Lige šampiona i Lige Evrope

Poznato ko će suditi finale Lige šampiona i Lige Evrope
Foto: Tanjug/AP | Sudija Antonio Mateu Lahoz

Španski sudija Antonio Mateu Lahoz (44) vodiće finale Lige šampiona između Čelsija i Mančester Sitija 29. maja, objavila je Evropska fudbalska federacija (UEFA).

Lahoz je prije dvije godine bio četvrti sudija na finalu LP između Liverpula i Totenhema, a ove sezone je vodio šest utakmica u Ligi šampiona, uključujući i prvu utakmicu četvrtfinala između Bajerna i PSŽ-a.

Španac je međunarodni sudija od 2011. godine, a nedavno je izabran i za jednog od sudija koji će dijeliti pravdu na EURO-u 2020.

U finalu će Lahozu pomagati zemljaci Pau Sebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će drugi Španac, Karlos del Sero Grande, biti četvrti sudija.

Uloga video pomoćnog suca (VAR) dodijeljena je Špancu Alehandru Hozeu Hernandezu Hernandezu.

Finale je na rasporedu 29. maja, a UEFA još nije službeno objavila gdje će se igrati. Utakmica se trebala igrati u Istanbulu, međutim mediji nagađaju kako će finale biti prebačeno u Porto.

UEFA je objavila i kako će Francuz Klement Turpin suditi finale Lige Evrope između Viljareala i Mančester junajteda koje će se održati 26. maja u Gdanjsku.

Turpin je međunarodni sudija od 2010. godine, a ove sezone 38-godišnjak je sudio na sedam utakmica Lige šampiona, kao i na utakmici 16-ine finala Lige Evrope između PSV Ajndhovena i Olimpijakosa.

Takođe, i on će biti dio sudijske skupine odabrane za skorašnje EP.

Turpinu će pomagati sunarodnjaci Nikolas Danos i Kiril Gringor, a četvrti sudija je Slovenac Slavko Vinčić. U VAR sobi biće Francuz Fransoa Letier, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije