Najnovije vesti
Vesti Beograd
Još dva dana do kraja konkursa za upis u beogradske vriće

Još dva dana do kraja konkursa za upis u beogradske vriće

Konkurs za mesto u beogradskim vrtićima završava se u petak, 14. maja u 15.30 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
VRTIĆI01_RAS_foto vladimir zivojinovic Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
VRTIĆI01_RAS_foto vladimir zivojinovic

– To je vreme kada se pravi presek pristiglih zahteva za oko 14.000 slobodnih mesta ove godine, a nakon toga upisne komisije predškolskih ustanova čeka veliki posao rangiranja i formiranja preliminarne liste koja će biti objavljena 7. juna – rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pročitajte još

On je objasnio da nakon objavljivanja preliminarne liste roditelji imaju pravo žalbe koje će upisne komisije razmatrati do kraja juna, nakon čega će biti objavljene i konačne liste upisane dece za ovu godinu.

Gak je podsetio da je ovo druga godina kako se u Beogradu konkurs sprovodi isključivo elektronski, putem eUprave, te je zbog toga konkurs produžen na gotovo 45 dana.

– To je dovoljno vremena kako bi oni koji se ne snalaze sa elektronskim podnošenjem zahteva zatražili pomoć. Nismo imali puno takvih slučajeva, a Sekretarijat je sve vreme bio na raspolaganju i sve protiče bez problema – rekao je Gak.

Kako je istakao, do sada je stigao otprilike isti broj zahteva kao i prošle godine, oko 20.000. Ove godine, kako je podsetio, ponuđeno je oko 1.250 mesta više u odnosu na prošlogodišnji konkurs, a tokom leta Sekretarijat će svim ustanovama koje to zatraže i u kojima je to izvodljivo odobravati i dodatnih 20 odsto proširenja kapaciteta.