Na konkurs za komunalnu miliciju pristigle 34 prijave

0
17

Na konkurs Gradske uprave Novog Pazara za izbor 15 kandidata za upućivanje na obuku za komunalnu miliciju pristigle su 34 prijave, rečeno je danas radiju Sto plus u lokalnoj samoupravi.

Sve pristigle prijave narednih dana pregledaće posebno obrazovana komisija koja će, za one koji su dostavili potpunu dokumentaciju, odrediti da se izvrši bezbednosna provera i uputiti ih na lekarski pregled i psiho-fizičko testiranje.

Oni koji uspešno prođu te provere, pred komisijom će usmeno polagati test poznavanja Zakona o komunalnoj miliciji i veština komunikacije, posle čega će biti odabrano 15 kandidata koji će biti upućeni na obuku, o trošku lokalne samouprave.

Kandidati koji uspešno prođu obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i dobiju sertifikat za obavljanje poslova komunalnog milicajca imaće pravo da učestvuju na javnom konkursu lokalne samouprave za popunjavanje tih radnih mesta.

Komunalna milicija će imati zadatak da održava komunalni red, sprečava bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kontroliše održavanje čistoće, suzbija nelegalno obavljanje delatnosti, nadzire javni prevoz, štiti životnu sredinu i kulturna dobra, ali i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom.

Komunalni milicajci imaće ovlašćenja da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da vrše audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje ili raspršivača sa nadražujućim dejstvom.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.