Najviši državni čelnici čestitali Ramazanski Bajram 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski Bajram Reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Vučić je poručio vernicima da prazničnu radost dele sa svojim bližnjima i da Ramazanski Bajram dočekaju i provedu u spokoju.

„Vama, verskim službenicima i svim vernicima srdačno čestitam Ramazanski Bajram. Neka Bajramska poruka večne i neprolazne ljubavi Božije nadahne svakog  vernika da prazničnu radost deli sa svojim bližnjima, jačajući u dušama
trajne ljudske vrednosti ljubavi, poštovanja i razumevanja. Iskreno želim da Ramazanski Bajram dočekate i provedete u spokoju, zadovoljstvu i uverenju da u Republici Srbiji i njenim državnim organima imate dobronamernog partnera, uvek spremnog za rešavanje svih pitanja na dobro Srbije i svih njenih građana.  BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“, naveo je predsednik Srbije, a prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Čestitka Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na medjusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje“, navodi se u čestitki.

Brnabić je dodala da „u ime Vlade Srbije i svoje lično ime“ želi svim gradjanima islamske veroispovesti da predstojeći praznik „provedu u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima“.

Najviši državni čelnici čestitali Ramazanski Bajram 2

Ministarka Кisić Tepavčević čestitala Ramazanski bajram

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević čestitala je danas Ramazanski bajram svim vernicima islamske veroispovesti.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva Kisić Tepavčević je vernicima islamske veroispovesti poželela da praznik provedu „u zdravlju, ljubavi i slozi sa svojim najbližima i da nastave da neguju tradiciju solidarnosti, medjusobnog razumevanja i poštovanja“.

„Ramazanski bajram je izuzetna prilika da pokažemo toleranciju, poverenje, razumevanje, međusobno uvažavanje i suživot naroda, vera i kultura, kao što nam nalaže viševekovna tradicija na našim zajedničkim prostorima“, poručila je ministarka u čestitkama koje je uputila reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari