Kalkulacije za opstanak: Najteže Javoru i Novom Pazaru

0
41

Skraćenje Super lige sa 20 na 16 klubova, odnosno selidba čak šest timova u Prvu ligu, sezonu na izmaku učinila je turbulentnom.

Mnoštvo čudnih rezultata u duelima bezbrižnih ekipa i davljenika doveli su prvenstvo, blago je reći, na ivicu regularnosti. Niko ipak, nije kažnjen, tako će verovatno i ostati, pa će poslednja dva kola za skoro pola lige biti dramatična.

Minulog vikenda opstanak su obezbedili Metalac i TSC, još ranije Radnik. Strepi osam timova, čak i Spartak ŽK u slučaju poraza u poslednja dva kola.

Kad se uzmu u obzir sve kalkulacije čini se da su Javor Matis i Novi Pazar u najtežoj situaciji, posebno Ivanjičani kojima u poslednjem kolu protiv Voždovca predstoji odlučujući meč za očuvanje elitnog statusa.

Nemirni su i snovi Rada, Napretka i Voždovca, nešto sigurniji Proleter i posebno Radnički.

SPARTAK ŽK (50 bodova): Subotičani su u najboljoj poziciji, jer već imaju 50 bodova. Neophodan im je remi u poslednja dva kola da ne brinu. Golubovi mogu da završe posao protiv Vojvodine u Novom Sadu, u petak, i da se ne kockaju u duelu sa Radom. U slučaju neuspeha u oba preostala meča tim Vladimira Buača mogao bi da ispadne, što bi zavisilo od visine poraza od Građevinara. Spartak je na kraju jeseni na Banjici pobedio 1:0.

VOŽDOVAC (47): Zmajevi drže sve u svojim rukama, dovoljno im je slavlje protiv konkurenta Javora u poslednjoj rundi da se osiguraju. U slučaju da naprave podvig na gostovanju Partizanu Voždovčanima bi bio dovoljan bod u okršaju sa Ivanjičanima da se spasu. Ako izgubi od crno-belih i pobedi Javora tim Predraga Rogana nije siguran, jer ima bolji međusobni skor od Rada (3:1, 0:1), ali slabiji od Napretka (1:3, 4:2).

NAPREDAK (47): Kruševljani su sigurni sa četiri boda iz duela sa Mladošću i Novim Pazarom. Čarapanima je potrebna bar jedna pobeda i da priželjkuju da Rad ne slavi u oba meča, pošto imaju lošiji skor od ekipe sa Banjice (1:3, 0:2). Zbog toga je timu Milana Đuričića najbolje da sam osvoji četiri boda i reši dileme.

PROLETER (47): Novosađanima na ruku ide raspored jer se sastaju sa otpisanom Inđijom i bezbrižnom Vojvodinom. U slučaju poraza od gradskog rivala i pobede nad Inđijcima tim sa Slane bare je gotovo siguran, jer ima bolji skor od Rada (2:0, 0:1). I sa četiri boda iz poslednje dve utakmice Proleter bi se obezbedio.

RADNIČKI (45): Nišlije samo maksimalnih šest bodova iz poslednja dva kola zadržavaju u društvu najboljih. Objektivno, ekipa sa Čaira ima najbolji raspored i bilo bi čudo da propusti šansu. Tim Aleksandra Stankovića sastaje se sa Zlatiborom u Užicu i OFK Bačkom u Nišu. Oba protivnika Radničkog su već prvoligaši, tako da će igrati za utisak i čast ako im je do toga stalo.

JAVOR MATIS (45): Ivanjičani su u najtežoj situaciji. Ako i savladaju nemotivisani Čukarički, moraju da pobede i Voždovac kao gosti jer 48 ili 49 bodova verovatno vode u niži rang. Javor bi sa jednom pobedom u poslednja dva kola zavisio od učinka Novog Pazara i Rada. Ekipi Igora Bondžulića je najbolje što zavisi od sebe, međutim, imaće najnezahvalniji zadatak od svih davljenika.

NOVI PAZAR (45): Samo maksimalnih šest bodova tim iz grada kraj Jošanice zadržavaju u eliti. Ako Pazarci savladaju bezbrižni Metalac u Gornjem Milanovcu imaće meč loptu protiv Napretka. Kruševljanima utakmica na kraju prvenstva može da bude bitna u slučaju maksimalnog učinka Rada i bar jedne pobede Voždovca, tako da će biti neizvesno.

RAD (44): Građevinare, takođe, samo dva slavlja ostavljaju u najkvalitetnijem takmičenju u Srbiji. Nebeskoplavi moraju da savladaju Mačvu i Spartak i onda sigurno ostaju superligaši. Kombinacija po kojem su timu sa Banjice dovoljna četiri boda je krajnje komplikovana, jer bi u tom slučaju zavisio od Javora, Novog Pazara, Napretka i Voždovca.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.