Pauk vreba i u pešačkoj zoni: Kartica za ulazak u centar grada ne znači i slobodno parkiranje

Gradska saobraćajna inspekcija i policija kontrolišu vozila i "paukom" uklanjaju automobile koji krše odredbe režima saobraćaja u pešačkoj zoni, u centru Novog Sada.
Pauk vreba i u pešačkoj zoni: Kartica za ulazak u centar grada ne znači i slobodno parkiranje
Foto: 021 (Grad Novi Sad)

U Gradskoj upravi za 021.rs podsećaju da je prema "Rešenju o zaštiti i utvrđivanju posebnog režima saobraćaja u užem centru Grada Novog Sada" zabranjen saobraćaj svih vozila u pešačkoj zoni i da se za prolaz i zaustavljanje daju posebne dozvole.

U saobraćajnoj inspekciji navode da, ako ustanove da osoba koja ima karticu ne koristi istu u skladu sa uslovima, pravi se zapisnik o utvrđenoj nepravilnosti i potom Gradska uprava po službenoj dužnosti kontrolnu karticu za ulazak u pešačku zonu proglašava nevažećom.

Za 021.rs kažu i da saobraćajni inspektor nema nadležnost nad vođenjem postupka uklanjanja takvih vozila, kao i drugih vozila koja nemaju odobrenje za ulazak u pešačku zonu i da je za to nadležna saobraćajna policija u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Kako su naveli, tako je 12. maja saobraćajni inspektor zatekao jedno parkirano vozilo u Zmaj Jovinoj ulici, potom je obaveštena saobraćajna policija koja je dala nalog "Parking servisu" da ukloni ovo vozilo.

  • Parking

    14.05.2021 16:34
    Haos
    Ne govirim o ovome, ali Novom Sadu nedostaje parkinga. U mom kraju su napravili "zelene povrsine" umesto da su svi lepo parkinzi sto su decenijama i bili. Da ne govorimo o povecanju broja vozila. Napravite tekstove o tome. Meni kao stanaru dela izmedju Izvrsnog i Keja treba pola sata da nadjem parking. Isto tako problem je sto se ne postuje zona 30 od strane vozaca. U gradu postoje ozbiljni problemi i cine da Novi Sad, grad u kome sam rodjen, nije po meri coveka kakav je bio. Grad sa 400.000 stanovnika mora imati bar dv velike javne garaze blizu centra, plus parking za svakog stanara u centru ali i sire, sto treba resavati i prostornim planovima, a ne dodatni haos praviti.
  • Mile

    14.05.2021 13:20
    E pope, pope i tebe pauk da odnese. Ne bitno sto vozis dzipa. Sad ne vredi ono vozim tamnog dzipa da ne vidi zlo.
  • Jaa

    13.05.2021 10:07
    Banderaš, drz se to tvog posla, neznanje ne siri, P.S. neplacas iz svog dzepa vec P.S. mozda i tebi zaradjuje platu jer nije na budzetu a kad su helicopter pare tad im prvim umanje platu da bi svi imali, ko neveruje nek proveri, pozzz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti