Košarka

Bajić: Nikad nismo doživjeli ovakve uvrede

Bajić: Nikad nismo doživjeli ovakve uvrede
Foto: N.N. | Bajić: Nikad nismo doživjeli ovakve uvrede

Hvala domaćinu na "gostoprimstvu" koje smo doživjeli. Mislim da Igokea kao klub i svi moji igrači i ja kao trener nismo doživjeli ovakve uvrede kao u ovom meču, rekao je Dragan Bajić nakon uvreda sa tribina tokom meča sa Crvenom zvezdom u plej-ofu regionalne ABA lige.

Igokea nije uspjela da se plasira u finale regionalnog takmičenja pošto je u trećem meču polufinalne serije poražena u Beogradu kod Crvene zvezde rezultatom 53:76 i "crveno-bijeli" su tako u polufinalnoj seriji slavili sa 2:1. Zvezda će sada na megdan Budućnosti, koja je lako u polufinalnoj seriji izašla na kraj s Mornarom.

Ono što je na neki način bacilo mrlju na pobjedu Zvezde u Beogradu svakako je skandiranje sa tribina. Iako se utakmice zvanično igraju bez navijača, protiv Igokee je na tribinama bilo nekoliko stotina gledalaca.

"Mozzartsport" je objavio da je bez ikakve najave Zvezda otvorila dio tribina pa je nekoliko stotina navijača bodrilo tim Dejana Radonjića na putu do finala. Oni su umalo izbačeni iz dvorane "Aleksandar Nikolić" zbog vrijeđanja sudija.

Osim arbitara, na repertoaru navijača bili su i gosti iz Aleksandrovca. Ovaj isti medij piše da je Zvezda već jednom reagovala na pisanja medija o prisustvu gledalaca poslije utakmice protiv Fenerbahčea u Evroligi, kada je objašnjeno da su na tribinama bili "sponzori i prijatelji kluba".

Naravno, ovakvo ponašanje izazvalo je i reakciju Dragana Bajića, koji je nakon meča istakao i to da je njegov tim uradio odličan posao ove sezone. Iako su posljednju četvrtinu izgubili s 2:19, Bajić ističe da posljednjih 10 minuta nije razlog poraza.

"Problem je bila prva dionica u kojoj smo dozvolili rivalu da stigne do velike prednosti. Problem je bila i treća dionica, u kojoj smo propustili priliku da uvedemo meč u još neizvjesniju završnicu, a Zvezdu u veću nervozu. U posljednjem kvartalu smo se predali u samoj završnici", kazao je Bajić.

Ligaški dio ABA lige Igokea je završila na četvrtom mjestu, ispred Cedevita Olimpije i Partizana, koji su prije početka sezone figurirali za plej-of. Najveće su iznenađenje ove sezone bez dileme bili i u FIBA Ligi šampiona, gdje su igrali top 16 fazu i gdje su između ostalog u gostima savladali San Pablo Burgos, koji je na kraju podigao pehar. Cilj je i naredne sezone bilježiti slične ili bolje rezultate, ali...

"U pregovorima smo sa većinom igrača u vezi s novim ugovorom, a pojedinci su ih već i potpisali. Ostala su dva-tri igrača sa kojima pregovori još traju. Poslije toga ćemo popunjavati roster u zavisnosti od finansija", jasan je Bajić.

Zvezdu sada očekuje borba za prsten u ABA ligi, i to protiv Budućnosti. Igra se na tri pobjede. U prva dva duela Zvezda će biti domaćin (16. i 18. maj), a 22. maja se igra u Podgorici. Eventualni četvrti i peti meč su na programu 24. maja u Podgorici i 28. maja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije