Nejmar i Kilijan Mbape (©Reuters)
Nejmar i Kilijan Mbape (©Reuters)

Kup Francuske - jedini spasonosni ventil za Poketina ove sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 14:39

PSŽ gostuje Monpeljeu u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u zemlji svetskih prvaka

Monpelje i Pari Sen Žermen privremeno prave pauzu od akcije u Ligi 1 pošto će večeras da ukrste koplja u polufinalu Kupa Francuske na Stad de la Mosonu (21.00). Domaćini ulaze u ovu utakmicu posle trijumfa nad Strazburom 3:2 u prvenstvu, dok su nade Svetaca u odbranu krune pretrpele ogroman udarac pri remiju 1:1 u Renu.

Kao što su to činili često tokom Monpeljeove "mešovite" sezone, Andi Delor i Gaetan Labord smislili su kako da nasamare Strazbur, pa je tim sa juga zemlje na kraju uspeo da se odbije od dva uzastopna poraza od Nice i Sent Etjena, iako taj trijumf nije učinio mnogo da poveća njegove šanse za evropske obaveze sledeće sezone.

Izabrane vesti

21.00: (7,75) Monpelje (5,00) PSŽ (1,38)

Puleni trenera Mišela Der Zakarijana takođe su ranije tokom sezone nokautirali Strazbur na putu do polufinala najmasovnijeg takmičenja u zemlji. Osim njega, pobeđeni su niželigaši Olimpik d'Ale, Šatobrijan i Kanet Rusijon, ali nijedno od tih slavlja nije bilo ubedljivo. Međutim, sve četiri Monpeljeve utakmice u Kupu ove sezone bile su na strani, tako da će sigurno srećni dočekati povratak u poznato okruženje za polufinale, gde su izgubili samo jednu od poslednjih šest duela.

Dvostruki osvajač Kupa već su postigao najbolji rezultat na turniru od kampanje 1996/97, kada je poražen u finalu od Gengana, ali višegodišnji šampioni takmičenja stoje im na putu.

S obzirom da su nade parižana u Ligi šampiona mrtve, kao i da je njihovo uporište u šampionatu Francuske pred okončanjem, Kup je možda jedini spasonosni ventil za Maurisija Poketina ove sezone. Sastav iz prestonice svetskih prvaka dodatno je zaostao za Lilom u trci za titulu, jer je napadač Rena Seru Girasi poništio Nejmarov pogodak sa bele tačke u nedelju uveče. Sada Sveci zaostaju tri boda za vodećim na tabeli, pa je Lilu potrebno samo četiri boda iz preostala dva meča za svrgavanje PSŽ-a sa prestola.

Sveci su jednostavno pomeli konkurenciju u Kupu, pobedivši Anže, Lil, Kaen i Brest bez primljenog gola. Rekorderi su u ovom nadmetanju sa 13 trofeja, a poslednji su osvojili prošle sezone. PSŽ je pobedio Monpelje u oba susreta u Ligi 1 ukupnim rezultatom 7:1 ranije ove sezone.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Damijen Le Talek trebalo bi da se nađe na klupi, baš kao i srspki internacionalci Mihailo Ristić i Petar Škuletić. Sa druge strane, Poketino bi trebalo da računa na oporavljenog Kilijana Mbapea, ali u sastavu neće biti Andera Erere i Marka Veratija zbog nakupljenih žutih kartona, kao i Kimpembea usled isključenja na prošlom meču.

FRANCUSKA, KUP - POLUFINALE

Sreda

21.00: (7,75) Monpelje (5,00) PSŽ (1,38)

Četvrtak

21.15: (14,0) Rumiji Valijer (6,75) Monako (1,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup FrancuskeMonpeljePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara