Jubilarna 100. sednica Fonda za mlade talente – Rekordan broj stipendija za najuspešnije studente u Srbiji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić predsedavao je danas jubilarnoj 100. sednici Fonda za mlade talente.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

15:12

Jubilarna 100. sednica Fonda za mlade talente – Rekordan broj stipendija za najuspešnije studente u Srbiji
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Na sednici je usvojena lista 1490 dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2020/21. godinu.

"Rekordan broj prijavljenih kandidata na ovogodišnjem Konkursu dokaz je poverenja koje su mladi stekli u Fond za mlade talente, a simbolična 100. sednica Fonda najbolje predstavlja sada već tradicionalni odnos podrške prema mladim talentima koje Ministarstvo omladine i sporta ima. Raduje nas što svake godine sve veći broj kandidata ispunjava kriterijume Konkursa, što mladi u Srbiji rade na svom usavršavanju i viziju svoje budućnosti vezuju za našu Srbiju. Njihov odnos prema učenju, ambicija, težnja da budu bolji nas dodatno podstiču da podižemo broj dodeljenih stipendija na godišnjem nivou i da trend porasta broja stipendija prati trend porasta broja sve uspešnijih mladih ljudi u našoj zemlji. Svima čije se ime nalazi na listi čestitam, a onima koji nisu uspeli da postanu stipendisti Fonda ove godine želim da poručim da ne odustaju, da svakodnevno rade na ispunjenju svojih ciljeva i da uz trud neminovno uvek dođe i uspeh", izjavio je ministar Udovičić.
Na inicijativu Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta i predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije, i ove godine stipendiju je dobilo 90 studenata više nego prošle godine.
Takođe, na 100. sednici Fonda usvojena je odluka o raspisivanju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: