Husqvarna Vekktor u prodaji 2022. godine

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

15:00

Husqvarna Vekktor u prodaji 2022. godine
Foto: Husqvarna

Nakon što je prošlog meseca objavila tizer svog prvog električnog motocikla, koji nosi naziv E-Pilen, Husqvarna je otkrila i konceptnu verziju drugog modela koji će se naći u liniji modela na struju.

Ime budućeg skutera je Vektorr.

O njemu se dugo pričalo, a čak su pre izvesnog vremena objavljene skice ovog modela, "uhvaćene" u internoj komunikacije kompanije KTM.

Međutim, od tada nije bilo stiglo mnogo informacija o njemu, a pažnja švedskog proizvođača je bila usmerena na E-Pilen, čiji dolazak na tržište se očekuje krajem godine.

Sada je na red došao na Vektorr, a ovoga puta jasno možemo da vidimo šta nas čeka.

U zvaničnom saopštenju, Vektorr se naziva konceptom, ali imajući u vidu koliko je sličan pomenutim skicama, pretpostavljamo da na proizvodnoj verziji nećemo videti naročite promene.
Foto: Husqvarna
Vektorr je upravo onakav kakav smo zamišljali da će Husqvarnin skuter izgledati, jer kombinuje mnoge dizajnerske elemente sa većih modela. Silueta pomalo podseća na Vespu, ali je dizajn mnogo više angularan.

Pokreće ga električni motor snage 4 kW, koji na raspolaganju ima maksimalnu brzinu od 45 km/h i autonomiju od 95 kilometara. Kako stvari stoje, dosta komponenti će deliti sa Bajaj Chetak skuterom, koji je već dostupan kupcima u Indiji.

Takođe će imati mogućnost zamene baterija, shodno dogovoru KTM-a, Honde, Piaggio grupe i Yamahe o standardizacije ove tehnologije.

I mada se očekuje da Vektorr bude model za globalno tržište, imaće veliku ulogu u ekspanziji švedske kompanije u Aziji, a još uvek postoji mogućnost da vidimo i KTM varijantu ovog skutera. S druge strane, E-Pilen je namenjen evropskim kupcima.

Ako je verovati dostupnim informacijama, Husqvarna Vektorr će se u prodaji naći 2022. godine, zajedno s E-Pilen modelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: