Igor Jurić napustio sastanak jer se nije pojavio Vulin

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić napustio je današnji sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na kojem je trebalo da se razgovara o uvođenju sistema "amber alert".
Igor Jurić napustio sastanak jer se nije pojavio Vulin
Foto: 021.rs
Jurić je sa saradnicima sastanak napustio jer njemu nije prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
 
On je naveo da su sa nestrpljenjem očekivali sastanak na temu bolje i efikasnije potrage za nestalom decom, ali stvari nisu ispale kako se očekivalo.
 
"Kao neko ko je ispred svakog deteta i velikog broja građana Srbije, želim da o ovim problemima razgovaramo isključivo sa donosiocima odluka. Ne potcenjujem stručnost i znanje prisutnih ali na ovaj sastanak čekamo gotovo godinu dana i neprisustvom ministra, država jasno daje do znanja koliko joj je ovaj problem bitan ili nebitan", napisao je Jurić.
 
Kako je dodao, nastavljaju borbu, a "građani Srbije će i ovaj put pokazati svoju snagu".
 
Amber Alert predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. 
 
Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.
  • Belladonna

    12.05.2021 19:48
    Zahvalna sam Juricu
    Kada god vidim ovog heroja, Tijanin lik mi je pred ocima a kada vidim nju ja vidim moju decu.....strah koji osecam kada god spuste kvaku na vratima i odu od kuce me jede svakog dana a to nije zivot. Hvala Vam Juricu, hvala Vam za svako dete koje cuvate.....vase dete je andjeo koji cuva nasu decu. Opristite ovom rodu ako mozete.
  • Himzo

    12.05.2021 16:31
    Žalosno smo mi društvo kad se ovim ne bave oni koji su školovani i plaćeni za to, nego priču gura neko ko ima malo toga da izgubi, i zato ne jebe živu silu.
  • Neko

    12.05.2021 15:44
    Samo kazem
    Koliko je ovaj covek divan, i zeli svojom misijom da nam sacuva decu!
    A nazalost, mnogi ga ne razumeju, i mnogi zele da se okoriste.
    Post.Igore, samo napred, ostro i ne popustajte ni za milimetar. Bolje drustvo se samo na taj nacin moze postici. Hvala vam za sve do sada ucinjeno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.