VLADIKA JOANIKIJE: Niko nije lud da zabrani vernicima da se poklone SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

pozvao na poštovanje mera

VLADIKA JOANIKIJE: Niko nije lud da zabrani vernicima da se poklone SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM! VIDEO

Crna Gora -

Niko nije lud da zabrani vernicima da se poklone, rekao je danas vladika Joanikije posle današnje liturgije u manastiru Ostrog, povodom obeležavanja crkvenog praznika Svetog Vasilija Ostroškog.

Joanikije, koji je adminnistrator Mitropolije crnogorske primorske, rekao je da mnogi svedoče čudesima Svetog Vasilija.

"Sveti Vasilije naročito isceljuje bolesnike. U ove skoro dve godine od kada je počela zaraza, i pored svih mera, narod pristupa ćivotu Svetog Vasilija i naravno niko nije lud, ni od naših vlasti niti od sveštenstva da brani bilo kome u ova vremena kada su inače dosta ozbiljne mere zbog zaraze, da pristupa ćivotu ostroškog vidara i isceljitelja", kazao je Joanikije.

Oni, ukazao je, ne vrše propagadnu već samo blagodare.

Ovo je, istakao je, veliki jubilej 350 godina od upokojenja, čudotvorenja i nebeskog pastirstva Svetog Vasilija nad narodom.

"Jubilej smo obeležili skromno ali smo uradili ono što je glavno. Vršili smo sve službe i pojačali i umnožili molitve i ovde pored ćivota Svetog Vasilija i u svim drugim hramovima", kazao je vladika Joanikije.

Episkop budimljansko- nikšićki Joanikije je dodao da su "uvek pozivali narod na poštovanje mera".

"Mi zaista verujemo da će Sveti Vasilije Ostroški pomoći i odagnati ovu epidemiju daleko od nas i proćerati je da je više nema. Samo mi da se popravimo. A ove stege i ove nevolje koje su nas nalazile pomogle su nam na neki način da se vratimo jednostanvosti. U jednostavnosti je i lepota i snaga....", poručio je vladika, preneo je podgorički portal Borba.

Ostrog, vladika Joanikije, manastir Ostrog
foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

Istakao je da niko ne treba da bude nerazuman jer ljudi umiru od virusa.

Poručio je da onaj ko misli da zaraze nema treba da ode i poseti bolesnike na kovid odeljenjima i lekare koji tamo rade, da vide kojim su mukama podvrgnuti i bolesnici i lekari.

"Sve što nas snalazi prihvatamo smireno sa verom i idemo u susret da rešavamo probleme a ne da bežimo od njih. Daće Bog da ovu bolest i ovu zarazu uz zalaganje svih vas i uz molitve svih vas oteramo od naših domova i od naših porodica", kazao je vladika Joanikije.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track