Nemanja Radonjić (©Reuters)
Nemanja Radonjić (©Reuters)

Herta beži od davljenika, Šalke joj "pomaže"

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 12:29

Danas na programu zaostali duel 31. kola Bundeslige

Šalke je odavno ispao, Herta ne bi da mu se pridruži. Berlinski sastav pokušaće da se danas u okviru zaostalog duela 31. kola Bundeslige odmakne dalje od zone ugroženih, koja mu je trenutno na dva boda, ali treba imati u vidu da Stara dama ima isti borj bodova kao i Bilefeld koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak.

Ovo će biti Šalkeov pretposlednji meč na Feltins Areni u Bundesligi u dogledno vreme, posle potvrde ispadanja iz najjačeg ranga Nemačke prošlog meseca. Pošto su izdržali sumornu sezonu, navijači tima iz Gelzenkirhena su se barem počastili zabavnim spektaklom tokom 22. ligaškog poraza u sezoni u gostima od Hofenhajma u subotu, dok je ekipa Sebastijana Henesa slavila sa 4:2.

Izabrane vesti

Pogodak Marka Uta otvorio je utakmicu posle samo 12 minuta, pre nego što je Škodran Mustafi udvostručio prednost gostiju. Međutim, Hof je eksplodirao u drugom delu, kada su Kramarić, Akpoguma, Baumgartner i Bebu postigli pogodak u ludom periodu od 17 minuta kako bi susret preokrenuli u potpunosti.

18.00: (7,25) Šalke (4,40) Herta (1,45)

Poslednja tri Šalkeova meča - uključujući Hertu danas - su protiv ekipa kojima znači svaki bod, je poraz od Hofenhajma možda bio najbolja šansa Dimitriosa Gramozisa da obezbedi drugu pobedu od kada je u martu imenovan za trenera.

U međuvremenu, Herta je neporažena otkako se prošlog meseca vratila u akciju posle izbijanja pandemije COVID-19 unutar tima, sakupivši pet bodova iz tri utakmice posle neodlučnog remija 0:0 protiv konkurenta u trci za opstanak Bilefelda, u nedelju.

Pal Dardai i njegova ekipa je bodom protiv Arminije osigurala da ostane iznad Verdera i Bilefelda na tabeli, tako da je to verovatno bio dobro obavljen posao uoči puta u Gelzenkirhen, gde Berlinci imaju priliku da se pomere tri boda od opasnosti.

Prvi put otkako je napustio teren zbog povrede protiv RB Lajpciga u februaru, Šalke će ponovo biti bez Uta jer je napadač dobio peti karton u sezoni. Metju Hopi će verovatno zameniti Uta zajedno sa Klas-Jan Huntelarom u napadu, sa Aminom Haritom koji bi trebalo da deluje iza njih. Gramozis ostaje bez nekoliko igrača zbog povrede, a među njima su Matija Nastasić, Ajdin, Stambuli, Maskarel, Vilijam, Mendil, Budželab i Ludevig.

Prenatrpani raspored posle prinudne tronedeljne pauze izgledao je kao recept za povrede za igrače Herte, što se pokazalo kao slučaj tokom protekle nedelje. Kao i Luka Nec, pozajmljeni igrač Arsenala Mateo Genduzi propustiće ostatak sezone pošto je slomio zglob, dok se Mateus Kunja i Sami Kedira suočavaju sa trkom s vremenom kako bi se oporavili od povreda mišića. Mitelštat je protiv Bilefelda zadobio potres mozga, dok Jarštejn, Lukebakio i Platenhart neće biti dostupni zbog COVID-19.

Dardai je napravio nekoliko promena na svakoj utakmici otkako se njegova ekipa vratila na teren, a očekuje se da će se Pekarik, Bojata i Alderete vratiti u odbranu protiv Šalkea. Očekivan u startnoj postavi je i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.

BUNDESLIGA - ZAOSTALI MEČ 31. KOLA

Sreda

18.00: (7,25) Šalke (4,40) Herta (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaŠalkeHerta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara