Kao lažni policajac uz batine opljačkao deviznog penzionera - sad dobio 13 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 13 i po godina zatvora Aleksandra Čabarkapu iz Kaluđerice zbog dva pokušaja ubistva i dva pokušaja iznude.
Kao lažni policajac uz batine opljačkao deviznog penzionera - sad dobio 13 godina zatvora
Foto: 021.rs
Vuk Mitić je istom presudom osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva, a zbog pokušaja iznude na po dve i po godine zatvora su osuđeni Milorad Radojičić i Nenad Slavić.
 
Novica Stanojkov je oslobođen od optužbe za pokušaj iznude.
 
U saopštenju suda se navodi da je prilikom objavljivanja presude sudija ukratko saopštio razloge donošenja ove presude protiv koje tužilaštvo, osuđeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Čabarkapa je sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Stupnici, kod Loznice. Predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B, koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće.
 
Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vreme ih udarajući tražili da otkriju gde se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tuš kabinu da bi pretražili kuću.
 
Pronašli su 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag.
 
Jedan od pretučenih muškaraca je uspeo da se oslobodi i pozove policiju, preneli su mediji.
  • Uki

    12.05.2021 16:35
    Ovakve budale doživotno u zatvor...kamenolomi, rudnici...i rešen problem kriminala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.